Podziel się wrażeniami!
Witam! Choc bardzo sie boje mimo to wystawilam swoje jedne z pierwszych zdjec Zaznaczam ze jestem raczkujaca! I nie mam zbytnio pojecia o mojej kamerze Prosze o krytyke bym sie w koncu wziela do roboty
Juz sie boje tu cokolwiek wstawiac ale jak to sie mowi "co cie nie zabije to cie wzmocni" Tym razem kilka zdjec z pikniku mojego synka i jego kolegow z sanatorium To ze zdjecia nie sa perfekt to nawet ja sama wiem Ale wstawiam je poto, bo tylko dzieki waszym krytyka i podpowiedzia moge sie podciagnac i probowac nie popelniac tych samych bledow Nie wiem jak wy to widzicie ale mi brakuje tutaj jakby wyrazistosci.Mimo iz sa kolory to wydaja mi sie one takie jakies blade,szarawe,niewyrazne Jak to zmienic? Co ustawic inaczej by te zdjecia na kocykach mialy zycie
Aaaa jeszcze jedno.Mnie osobiscie podobaja sie bladziutkie twarzyczki czym jasniejsze tym lepsze ale czy tak w ogole sie robi
Twoje zdjęcia nie mają jeszcze takiego Umpf, ale nie muszą mieć . Na to będzie jeszcze czas. Fajnie że bawisz się też obróbką, widzę lekką winietę na paru zdjęciach z ostatniej wrzuty
No, to ostatnia moja wrzuta
No i koniec
foki przeurocze
dziekuje :smileymrgreen: :smileyhappy:trebor napisał(a):
foki przeurocze
JoannaR napisał(a):
dziekuje
Asiu, sg_cezar wywołał mnie do odpowiedzi, więc parę słów ode mnie. Generalnie i po pierwsze zapraszam na www.dzieckowobiektywie.pl, bo wiedzę, że temat dziecięcy bardzo Ci bliski. Po drugie - wyłącz lampę - nie ma z tego nic dobrego - wychodzi płasko i nienaturalnie. Jasne szkiełko powinno załatwić sprawę. Ja osobiście uwielbiam 50 f1.8 - świetnie sprawdza się nawet w stosunkowo ciemnych pomieszczeniach i i ogniskowa daje radę w niewielkich pokojach.
Nie lubię zdjęć studyjnych dzieci - to takie na siłę wciskanie gadżetów - tworzenie tematów. Dobrze sprawdza się jedynie w fotografowaniu noworodków. Lubię wyłącznie kadry domowo-plenerowe - dzięki temu za każdym razem są inne w odróżnieniu do szarej płachty.
Sandus 2 - strasznie pojechałaś z oczkami...
Chętnie obejrzę śpiące bobaski bez błyskania lampą...
Pozdrawiam
witaj mamo kuby wiem, ze ta lampa w tym wypadku nic dobrego, po niektorych wypowiedziach tutaj sama zaczelam sie interesowac i tak ogladac swoje zdjecia i samej mi sie to nie podoba Kabinuje juz caly czas zrobic jakies zdjecie bez lampy i nic z tego Mowie tu o robieniu zdjecia w mieszkaniu Obojetnie jak ustawie ISO,balans bieli zdjecia wychodza rozmazane Dlatego czekam z utesknieniem na moje nowe szkielko :smileymrgreen:trebor napisał(a):
Oj tam, Ja?
Po drugie - wyłącz lampę - nie ma z tego nic dobrego - wychodzi płasko i nienaturalnie.
sg_cezar wywołał mnie do odpowiedzi,
Nie można o dzieciach bez Ciebie... :smileymrgreen:Delikatnie.JoannaR napisał(a):
moze mi ktos podpowie jak sie oczka obrabia