anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pierwsze fotki-urocza Vanessa

JoannaR-----
Początkujący

Pierwsze fotki-urocza Vanessa

Witam! Choc bardzo sie boje mimo to wystawilam swoje jedne z pierwszych zdjec ;) Zaznaczam ze jestem raczkujaca! I nie mam zbytnio pojecia o mojej kamerze :( Prosze o krytyke bym sie w koncu wziela do roboty ;)

163 ODPOW. 163
profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

Udanych chłopaczków tam masz :c20. A nas się nie bój nie gryziemy :nauseated_face:
Co do zdjęć bardzo ładne i nie ma się do czego przyczepić :nauseated_face:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

:c37

fatalne światło. Zdecydowanie nie błyskaj wbudowaną lampą.
Przy takich ministudyjnych zdjęciach polecam lampy studyjne z softboxem lub wersja tańsza: otworzyć okno w słoneczny dzień :nauseated_face:

i mam pytanie: coś robiłaś z oczami na 1 i 2 ? Bo wyszły jak czarna plama :o

trebor napisał(a):

Co do zdjęć bardzo ładne i nie ma się do czego przyczepić

żebyś się nie zdziwił :P

trebor napisał(a):

no jedynie że nie ma EXIF'ów :c34

trebor poszukiwacz odwiecznie zaginionych EXIFów :smileyhappy:

spoltrebor1ofcej
Początkujący

kris napisał(a):

:c37

trebor napisał(a):

Co do zdjęć bardzo ładne i nie ma się do czego przyczepić

żebyś się nie zdziwił :P

Opinia z mojego skromnego doświadczenia, szczególnie studyjnego :c20

kris napisał(a):

trebor napisał(a):

no jedynie że nie ma EXIF'ów :c34

trebor poszukiwacz odwiecznie zaginionych EXIFów :slight_smile:

Ojtam Ojtam

profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

WItaj,
1,3 - aut niepasują do tej galeryjki
2,5 - :thumbsup:
6 - pozioma wersja była by lepsza
4 - bez czapki wyszło by słodkie

JoannaR-----
Początkujący

trebor napisał(a):

Co do zdjęć bardzo ładne i nie ma się do czego przyczepić :nauseated_face:

WItam :c10 A co to te Exify :smileyquestion:

kris napisał(a):

fatalne światło. Zdecydowanie nie błyskaj wbudowaną lampą.
Przy takich ministudyjnych zdjęciach polecam lampy studyjne z softboxem lub wersja tańsza: otworzyć okno w słoneczny dzień :nauseated_face:

i mam pytanie: coś robiłaś z oczami na 1 i 2 ? Bo wyszły jak czarna plama :o

NO z tym swiatlem to mam straszne problemy :c8 Niestety mamy juz jesien i za oknem szarawo wiec bez lampy wbudowanej ani rusz :smileyrolleyes:
A jesli chodzi o oczka to jestem zszokowana :shock: Myslalm ze sa swietne :c20 Wyostrzylam je w corelu i skopiowalam.Dlaczego plamy :smileyquestion:

Pozdrawiam moich milych krytykow :c20

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

EXIF to dane informacyjne zawarte w pliku zdjecia. Zawieraja m.in. info o uzytych nastawach aparatu i obiektywu uzytych do kadru. Exif moga pomoc ogladajacemu zdjecie podpowiedziec jakich nastawow powinnas uzyc lub co zrobilas zle. Prawdopodobnie w trakcie zapisu zdjecia sa one usuwane na Twoim komputerze. Sprawdz ustawienia programu, ktorego uzywasz do obrobki. Niemniej moge poradzic probe zdjecia w silnym lecz rozproszonym swietle, w miare jasnym pomieszczeniu i z maksymalnym otworem (min. przyslona np. f=3,5 lub 2,8 etc). Co do flash to wbudowana lampa moze sluzyc jedynie do wyzwalania bezprzedowego w trybie WL (wireless) lampy dodatkowej, ktora to mozesz zainscenizowac podswietlenie z tylu lub z boku oczywiscie najlepiej jest swiatlo odbic od jasnego tla lub poprzez filtr nawet wlasnej roboty . Pstrykanie bezposrednio po oczach mija sie z celem. Ponadto do portretu najlepiej uzyc obiektywu krotkiego tele lub conajmniej 50mm jesli chcesz uniknac przerysowan. Pstrykam osobiscie pocztoweczki ale tyle kumam ;) Lektura tak czy owak jest obowiazkowa. Na sieci, bez wychodzenia z domu rowniez mozesz wiele znalezc. Wszystko to chyba wiesz i tak beze mnie ;)

wojttexx
Początkujący

2. Jakaś taka strasznie blada twarz i ramiona w porównaniu do reszty ciała .. Czyżby użyta lampa błyskowa, która błysła za mocno ??

5. No, no :c4 Bardzo Ładne .

6. Może lepiej wyglądało by w poziomie ??

Myślę że jak na sam początek nie jest źle. Wręcz mogę powiedzieć że jest bardzo dobrze :nauseated_face:

P.S: Widzę, że lubisz fotografować dzieci ?? :)

JoannaR-----
Początkujący

wojttexx napisał(a):

2. Jakaś taka strasznie blada twarz i ramiona w porównaniu do reszty ciała .. Czyżby użyta lampa błyskowa, która błysła za mocno ??

Tak,lampa blyskowa :c20 ktöra jest wbudowana w kamere,oswietlenie to moj najwiekszy problem :(
A dlaczego zdjecie nr 6 zrobilam w pionie to sama nie wiem :c20 bo uwazam ze w poziomie byloby lepiej :D

wojttexx napisał(a):

P.S: Widzę, że lubisz fotografować dzieci ?? :)

Uwielbiam fotorgafowac dzieci :D To dzieki nim zaczelam sie interesowac fotografiä by uwiecznic kazda chwile kiedy jeszcze sa male :c20

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Witam

Wpadłem obejrzeć Twoje zdjęcia Asiu :)
Fotka nr. 5 bardzo fajna - podoba mi się :thumbsup:
Reszta już mniej ... przez tą lampę , nieszczęsne oświetlanie :(

Z czasem efekty , postępy Twoich prac będą coraz lepsze.

Powodzenia :thumbsup:

Pozdrawiam
Bartek

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________