Podziel się wrażeniami!
Witam. To mój pierwszy post, ale forum czytam już od wielu miesięcy. Od maja jestem posiadaczem A500, i od tego momentu trwają moje eksperymenty Poniżej zdjęcia robione SIGMĄ 70-300 bez APO. Wczoraj zakupiłem wreszcie pierwszą stałke, 50mm 1.8 Sony, więc pewnie nie długo pojawią się ciekawsze ujęcia
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie i rady
slipknot1 napisał(a):
Bertone -> weekend F1 rozpoczyna się w czwartek, wtedy ekipy się rozładowują, i posiadacze biletów weekendowych mogą na 2 godziny wejść na pit lane zobaczyć wszystko z bliska (tak zwane Pit Lane Walk). Często pojawiają się kierowcy, rozdają autografy itp. Dodatkowo można pooglądać z bliska treningi zmiany opon, co na żywo wydaje się 10 razy szybsze niż w TV
tak jak obiecałem poniżej pierwsze miejskie fotki zrobione 50'tką, z góry dziękuję za "kreatywną krytykę"
O! Dworzec w Zabrzu. A który peron?
Z rynkowej sesji przypasowało mi jedynie 15 - chociaż chyba trochę za wysoko skadrowane. Pozostałe dwa średnie - może to przez brak ostrości(z takimi czasami ciężko o ostrość) a może przez to, że 16 jest niepotrzebnie krzywa a na 17 wszystko rozmazuje się w innych kierunkach.
Z kolei (nomen omen) 18 niczego ciekawego nie pokazuje i jest deczko za ciemna, za to 19 już troszkę ciekawiej (tylko czemu krzywo?).
Najfajniej w całej wrzuty wyszedł, według mnie, dworzec autobusowy nocą. Zastanawiam się jakby to zdjęcie wyglądało, gdyby zrobić je z drugiej strony dworca z wiaduktem w tle?.
pzdr
Adaś, wróć zrobić tą 20-tkę jak nie będzie autobusu i przypilnuj symetrii - wtedy będzie bardzo dobrze
Uliczne nie odpowiadają mi sposobem kadrowania...trochę za centralnie i generalnie nie ma jakiegoś motywu przewodniego. 15 mogłaby być fajna, gdybyś kadrował niżej
Tory są mroczne i nie podoba mi się kompozycja.
Sesja z Hockenheim - podobają mi się te w ruchu, brakuje tylko ryku silników
Uliczne - 15 i chyba tylko ta mi przypadła do gustu. Pozostałe męczą mi oko (pochylenia, rozmycia, ciemności). Rzecz gustu i sposobu odbioru.
slipknot1 napisał(a):
tak jak obiecałem poniżej pierwsze miejskie fotki zrobione 50'tką, z góry dziękuję za "kreatywną krytykę"
Lajam napisał(a):
Adaś, wróć zrobić tą 20-tkę jak nie będzie autobusu i przypilnuj symetrii - wtedy będzie bardzo dobrze
slipknot1 napisał(a):
hehe specjalnie czekałem na ten autobus
15 oki ale za innymi za wysoko
no i za Lajamem
Lajam napisał(a):
kolejne 4 do "zerknięcia"