anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

slipknot1 -> nowa modelka, nowe portrety

profile.country.en_GB.title
slipknot1-----
Początkujący

slipknot1 -> nowa modelka, nowe portrety

Witam. To mój pierwszy post, ale forum czytam już od wielu miesięcy. Od maja jestem posiadaczem A500, i od tego momentu trwają moje eksperymenty ;) Poniżej zdjęcia robione SIGMĄ 70-300 bez APO. Wczoraj zakupiłem wreszcie pierwszą stałke, 50mm 1.8 Sony, więc pewnie nie długo pojawią się ciekawsze ujęcia :D

Z góry dziękuję za wszystkie sugestie i rady :c22

37 ODPOW. 37
profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

slipknot1 napisał(a):

Bertone -> weekend F1 rozpoczyna się w czwartek, wtedy ekipy się rozładowują, i posiadacze biletów weekendowych mogą na 2 godziny wejść na pit lane zobaczyć wszystko z bliska (tak zwane Pit Lane Walk). Często pojawiają się kierowcy, rozdają autografy itp. Dodatkowo można pooglądać z bliska treningi zmiany opon, co na żywo wydaje się 10 razy szybsze niż w TV :shock:

Super !
Bardzo Tobie dziękuje za info :c22 :c22

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
slipknot1-----
Początkujący

tak jak obiecałem poniżej pierwsze miejskie fotki zrobione 50'tką, z góry dziękuję za "kreatywną krytykę" :c37

.cezar.
Początkujący

O! Dworzec w Zabrzu. A który peron? :c34 ;)
Z rynkowej sesji przypasowało mi jedynie 15 - chociaż chyba trochę za wysoko skadrowane. Pozostałe dwa średnie - może to przez brak ostrości(z takimi czasami ciężko o ostrość) a może przez to, że 16 jest niepotrzebnie krzywa a na 17 wszystko rozmazuje się w innych kierunkach.
Z kolei (nomen omen) 18 niczego ciekawego nie pokazuje i jest deczko za ciemna, za to 19 już troszkę ciekawiej (tylko czemu krzywo?).
Najfajniej w całej wrzuty wyszedł, według mnie, dworzec autobusowy nocą. Zastanawiam się jakby to zdjęcie wyglądało, gdyby zrobić je z drugiej strony dworca z wiaduktem w tle?.
pzdr

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Adaś, wróć zrobić tą 20-tkę jak nie będzie autobusu i przypilnuj symetrii - wtedy będzie bardzo dobrze :)

Uliczne nie odpowiadają mi sposobem kadrowania...trochę za centralnie i generalnie nie ma jakiegoś motywu przewodniego. 15 mogłaby być fajna, gdybyś kadrował niżej ;)

Tory są mroczne i nie podoba mi się kompozycja.

:c22

tobaszc53
Początkujący

Sesja z Hockenheim - podobają mi się te w ruchu, brakuje tylko ryku silników :)
Uliczne - 15 i chyba tylko ta mi przypadła do gustu. Pozostałe męczą mi oko (pochylenia, rozmycia, ciemności). Rzecz gustu i sposobu odbioru.

..shprot..
wojttexx
Początkujący

slipknot1 napisał(a):

tak jak obiecałem poniżej pierwsze miejskie fotki zrobione 50'tką, z góry dziękuję za "kreatywną krytykę" :c37

Ostatnia wrzuta 15-20 :P Widzę, że " zabawiasz się w kris-a " :D i street :)

Nie no, a tak na poważnie to wrzutka mi się w miarę podoba :smileythumbsup:

" najfajniejsiowa " - 15 :D

slipknot1-----
Początkujący

Lajam napisał(a):

Adaś, wróć zrobić tą 20-tkę jak nie będzie autobusu i przypilnuj symetrii - wtedy będzie bardzo dobrze :)
:c22

hehe specjalnie czekałem na ten autobus :D

O! Dworzec w Zabrzu. A który peron? :c34 ;)

7 :D

Zastanawiam się jakby to zdjęcie wyglądało, gdyby zrobić je z drugiej strony dworca z wiaduktem w tle?.

sprawdzę w weekend ;)

dzięki wszystkim za komentarze! Teraz wiem nad czym pracować, i może następne zdjęcia będą lepsze :c37

kata-woj
Początkujący

slipknot1 napisał(a):

hehe specjalnie czekałem na ten autobus :D

to wtedy dłuższy czas naświetlania i poczekać aż ruszy ;) będzie ciekawie i dynamicznie

15 najlepsza choć dla mnie również za wysoko ;)

witaj na forum :smileythumbsup:

pablo_duch
Początkujący

15 oki ale za innymi za wysoko
no i za Lajamem

Lajam napisał(a):

wtedy bedzie rowno i gicio :smileythumbsup:
pozdrawiam

slipknot1-----
Początkujący