Podziel się wrażeniami!
... i zapewne nie ostatnie...
Przede wszystkim witam!
Fotografuje już kilka lat, zacząłem od zenita, potem miałem lustrzankę minolty (500si super), kompakt nikona i hybrydę canona.
Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem a200 + kit 18-70 i sigmy 70-210/3,5-4,5.
Na całe szczęście mam dostęp do innych szkieł (cz 16-80, maf 50/1,7) dlatego pewnie większość zdjęć tutaj będzie z nie moich szkieł...
Poniżej pierwszy rzut... pewnie nie ma się czym chwalić ale od czegoś trzeba zacząć...
Bertone napisał(a):
podwys napisał(a):
No i ptaszki
27 - nie ostre
28 - jak już gołębię to w ciekawy sposób pokazane a tutaj jest tak sobie , nic specjalnego
Ok, krytykę przyjmuje na klatę...
No i w sumie to muszę się z wami zgodzić... to były testy szkła, które mnie po prostu miło zaskoczyło... jak tak teraz na nie patrze to nie bardzo jest się czym chwalić...
A jak pozostałe zdjęcia?
Bardzo jestem ciekaw waszej opinii...
Czytałem ostatnio na blogu Doslva na temat ciszy w galeriach i tak się zastanawiam do której ja się zaliczam... Pocieszam się tylko tym że jak by były zupełnie denne to byście mnie zjechali...
z dzisiejszego spaceru
Ciekawy pomysł
dzięki chłopaki za miłe słowa, wrzucę coś jeszcze z dzisiaj
Po szalonej dynamice na 30 (jedno z trzech najlepszych zdjęć w Twojej galerii) na 31 ostoja spokoju. Odrobinę bym dół przyciął. Taką poczułem potrzebę po dłuższym patrzeniu.
A jak dłużej patrzyłem to znaczy, że ładne
w powietrzu czuć wiosnę i zaczęły się spacery
a po wizycie na wsi...
w prosiaczkach fajne kierunkowe światełko ja, chyba bym się zniżył do poziomu wyściółki z aparatem , i szeroki kąt , żeby gniazdko/guzik wyszedł wielki a reszta świnki mała
w sieczkarni kombinował bym programowo z wycięciem tła oraz kadrowaniem , przyciemniając cienie a rozjaśniając światła powinny Ci zostać same tryby z czarnym tłem nie ukrywam że przydał by sie jakiś mocny punkt na tych trybach np hmmmm,? odcięty palec ?
a jeszcze muszę pochwalić powyższe portrety urwisa , za M.z. odpowiednią G.O.