anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pierwsze fotki-urocza Vanessa

JoannaR-----
Początkujący

Pierwsze fotki-urocza Vanessa

Witam! Choc bardzo sie boje mimo to wystawilam swoje jedne z pierwszych zdjec ;) Zaznaczam ze jestem raczkujaca! I nie mam zbytnio pojecia o mojej kamerze :( Prosze o krytyke bym sie w koncu wziela do roboty ;)

163 ODPOW. 163
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Niestety na ekranie ledwo mi cos majaczy ale z tego co zobaczyłem to powinnas wyprostowac linie horyzontu. Same kadry nie sa najgorsze ale tez nie budza zachwytu ;) Powinnas poczytac nieco o zasadach kadrowania. Pewnie wczesniej czy pozniej ktos stosowny link wklei. Zastanow sie co dla ciebie w kadrze jest wazne i to staraj sie uwypuklic. Sa miejsca kadru gdzie widz odbierze dany obiekt silniej a gdzie indziej ten sam obiekt nie wywoła zadnego wiekszego efektu. Poeksperymentuj z głebia ostrosci -to rowniez srodek wyrazu. Dosc trucia - glowa mnie dzis potwornie boli i trza sie odurzyc czyms.

gagatek
Początkujący

:c37 Asiu,
moim skromniusim zdaniem jak na start to całkiem nienajgorzej :)
3mam kciuki a chłopaki już Cię za rączkę poprowadzą tutaj :c20

Tomek69N napisał(a):

Dosc trucia - glowa mnie dzis potwornie boli i trza sie odurzyc czyms.

...moja mamutka mi zawsze mówiła,że jak głowa boli to d.pa rośnie hihihi :c34
pzdr :smileymrgreen:

profile.country.pl_PL.title
art1-----
Początkujący

zdjęcia z innej beczki fajne gdyby twarz dziecka była złapana (jakoś od tyłu są), gdzieś nie przemawiają do mnie pierwsze zdjęcia, niby fajnie ale jakoś tak (może dlatego że sam się ucze :c20 )

JoannaR-----
Początkujący

gagatek napisał(a):

Tomek69N napisał(a):
Dosc trucia - glowa mnie dzis potwornie boli i trza sie odurzyc czyms.

...moja mamutka mi zawsze mówiła,że jak głowa boli to d.pa rośnie hihihi :c34
pzdr :nauseated_face:

...a moja mamutka mi zawsze mowila,ze jak glowa boli to d.chce do barana :smileyhappy: hihihi

art1 napisał(a):

fajne gdyby twarz dziecka była złapana

wiedzialam ze ktos sie do tego przyczepi :c20 Maly pierwszy raz widzial morze i za cholerke nie chcial sie obrucic ;)

JoannaR-----
Początkujący

Strach ma wielkie oczy :slight_smile:

JoannaR-----
Początkujący

Witam ponownie :c10 Czy mozecie mi powiedziec co sadzicie o tych zdjeciach :c20 Tym razem modelem jest synek mojej kolezanki :) Maly Jeffrey-Adriano :) Pozdrawiam :c10

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

:c37
Po pierwsze, zdjęcia są za mocno poświecone. Po drugie, poobcinałaś modelowi paluszki, główkę (zwracaj na to uwagę bo to jest strasznie ważne!). Po trzecie, zdjęcia dzieci powinny być bardziej "miękkie"a twoje są jakieś takie... dosłowne. Po czwarte, dzieci nie wyglądają ładnie jak jedzą i takie zdjęcia nadają się jedynie do głębokiego albumu a nie jako oferta dla klientów. Po piąte oczy, obrabiasz koszmarnie. Po szóste, zainwestuj w jakieś dobre (jasne) szkło - wyjdzie to na dobre twoim zdjęciom (poczytaj o korzyściach płynących z małych przysłon szczególnie w fotografii portretowej). Po siódme, oglądaj, oglądaj i jeszcze raz oglądaj dobre galerie fotografii dziecięcej i na początek postaraj się osiągnąć zbliżone efekty (u nas na forum polecam galerię Ani użytkownik mama kuby- mnóstwo doskonałych zdjęć i świetne źródło inspiracji). Po ósme, zastanów się czy z takim mizernym doświadczeniem podołasz wyzwaniom fotografii zarobkowej.
pzdr

JoannaR-----
Początkujący

Witaj sg_cezar :c20 Ladnie po mnie pojechales ale to dobrze bo przynajmniej po takim kopniaku lepiej sie wezme do roboty :c20 Po drugie, poobcinałaś modelowi paluszki, główkę

w sumie to zrobilam to specjalnie bo tak jakos bardziej mi sie podobalo (ale juz nie bede :c20 )Po piąte oczy, obrabiasz koszmarnie

moze jakas podpowiedz jak mam to dobrze zrobic :c20 Po szóste, zainwestuj w jakieś dobre (jasne) szkło

wlasnie dzis zamawiam nowe szkielko :smileymrgreen: Po ósme, zastanów się czy z takim mizernym doświadczeniem podołasz wyzwaniom fotografii zarobkowej.

po pierwsze dopiero zaczynam sie uczyc,nie odrazu Rzym zbudowano :smileyevil:
A wracajac jeszcze do przerobki zdjec to przyznaje sie bez bicia ze nie umiem :cry: Nie mialam tez caly czas zadnego fajnego programu,wlasnie zakupilam corela ale wersje niemiecka tylko dostalam i przyznaje ze nie moge go rozszyfrowac :( Jak tylko cos probuje to zdjecia wygladaja jeszcze gorzej.Istnieje moze jakas ksiazka do obslugi Corela proX3? Bo ja znalazlam tylko w necie jakies inne Corele i niewiem czy to tez moze byc czy juz nie bedzie sie tam wiele rzeczy zgadzac?
W kazdym badz razie dzieki za kopniaka,zmobilizowal mnie :c20
POzdrawiam :smileymrgreen:

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Asiu jeszcze trochę pracy i własnych doświadczeń przed Tobą ale kombinujesz nieźle.
Myślę że dużo daje podglądanie innych tych co robią to na co dzień ale trzeba umieć dostrzec tajniki warsztatu a to nie jest łatwe dla początkującego.
Polecam pooglądać zdjęcia naszej koleżanki tinnki która się trochę wyspecjalizowała w fotografii dziecięcej http://agnieszkagiza.pl/

JoannaR-----
Początkujący

SZFENDAK napisał(a):

Asiu jeszcze trochę pracy i własnych doświadczeń przed Tobą ale kombinujesz nieźle.
Myślę że dużo daje podglądanie innych tych co robią to na co dzień ale trzeba umieć dostrzec tajniki warsztatu a to nie jest łatwe dla początkującego.
Polecam pooglądać zdjęcia naszej koleżanki tinnki która się trochę wyspecjalizowała w fotografii dziecięcej http://agnieszkagiza.pl/
Polecam pooglądać zdjęcia naszej koleżanki tinnki która się trochę wyspecjalizowała w fotografii dziecięcej http://agnieszkagiza.pl/" target="_blank

Dziekuje :) Jeszcze wam pokarze ze beda ze mnie ludzie :c34 :smileymrgreen: Dziekuje