Podziel się wrażeniami!
Witam! Choc bardzo sie boje mimo to wystawilam swoje jedne z pierwszych zdjec Zaznaczam ze jestem raczkujaca! I nie mam zbytnio pojecia o mojej kamerze Prosze o krytyke bym sie w koncu wziela do roboty
Niestety na ekranie ledwo mi cos majaczy ale z tego co zobaczyłem to powinnas wyprostowac linie horyzontu. Same kadry nie sa najgorsze ale tez nie budza zachwytu Powinnas poczytac nieco o zasadach kadrowania. Pewnie wczesniej czy pozniej ktos stosowny link wklei. Zastanow sie co dla ciebie w kadrze jest wazne i to staraj sie uwypuklic. Sa miejsca kadru gdzie widz odbierze dany obiekt silniej a gdzie indziej ten sam obiekt nie wywoła zadnego wiekszego efektu. Poeksperymentuj z głebia ostrosci -to rowniez srodek wyrazu. Dosc trucia - glowa mnie dzis potwornie boli i trza sie odurzyc czyms.
Asiu,
moim skromniusim zdaniem jak na start to całkiem nienajgorzej
3mam kciuki a chłopaki już Cię za rączkę poprowadzą tutaj
Tomek69N napisał(a):
Dosc trucia - glowa mnie dzis potwornie boli i trza sie odurzyc czyms.
zdjęcia z innej beczki fajne gdyby twarz dziecka była złapana (jakoś od tyłu są), gdzieś nie przemawiają do mnie pierwsze zdjęcia, niby fajnie ale jakoś tak (może dlatego że sam się ucze )
gagatek napisał(a):
Tomek69N napisał(a):
Dosc trucia - glowa mnie dzis potwornie boli i trza sie odurzyc czyms.
...moja mamutka mi zawsze mówiła,że jak głowa boli to d.pa rośnie hihihi
pzdr
art1 napisał(a):
fajne gdyby twarz dziecka była złapana
Strach ma wielkie oczy
Witam ponownie Czy mozecie mi powiedziec co sadzicie o tych zdjeciach Tym razem modelem jest synek mojej kolezanki Maly Jeffrey-Adriano Pozdrawiam
Po pierwsze, zdjęcia są za mocno poświecone. Po drugie, poobcinałaś modelowi paluszki, główkę (zwracaj na to uwagę bo to jest strasznie ważne!). Po trzecie, zdjęcia dzieci powinny być bardziej "miękkie"a twoje są jakieś takie... dosłowne. Po czwarte, dzieci nie wyglądają ładnie jak jedzą i takie zdjęcia nadają się jedynie do głębokiego albumu a nie jako oferta dla klientów. Po piąte oczy, obrabiasz koszmarnie. Po szóste, zainwestuj w jakieś dobre (jasne) szkło - wyjdzie to na dobre twoim zdjęciom (poczytaj o korzyściach płynących z małych przysłon szczególnie w fotografii portretowej). Po siódme, oglądaj, oglądaj i jeszcze raz oglądaj dobre galerie fotografii dziecięcej i na początek postaraj się osiągnąć zbliżone efekty (u nas na forum polecam galerię Ani użytkownik mama kuby- mnóstwo doskonałych zdjęć i świetne źródło inspiracji). Po ósme, zastanów się czy z takim mizernym doświadczeniem podołasz wyzwaniom fotografii zarobkowej.
pzdr
Witaj sg_cezar Ladnie po mnie pojechales ale to dobrze bo przynajmniej po takim kopniaku lepiej sie wezme do roboty Po drugie, poobcinałaś modelowi paluszki, główkę
w sumie to zrobilam to specjalnie bo tak jakos bardziej mi sie podobalo (ale juz nie bede )Po piąte oczy, obrabiasz koszmarnie moze jakas podpowiedz jak mam to dobrze zrobic Po szóste, zainwestuj w jakieś dobre (jasne) szkło wlasnie dzis zamawiam nowe szkielko :smileymrgreen: Po ósme, zastanów się czy z takim mizernym doświadczeniem podołasz wyzwaniom fotografii zarobkowej. po pierwsze dopiero zaczynam sie uczyc,nie odrazu Rzym zbudowano :smileyevil:Asiu jeszcze trochę pracy i własnych doświadczeń przed Tobą ale kombinujesz nieźle.
Myślę że dużo daje podglądanie innych tych co robią to na co dzień ale trzeba umieć dostrzec tajniki warsztatu a to nie jest łatwe dla początkującego.
Polecam pooglądać zdjęcia naszej koleżanki tinnki która się trochę wyspecjalizowała w fotografii dziecięcej http://agnieszkagiza.pl/
SZFENDAK napisał(a):
Asiu jeszcze trochę pracy i własnych doświadczeń przed Tobą ale kombinujesz nieźle.
Myślę że dużo daje podglądanie innych tych co robią to na co dzień ale trzeba umieć dostrzec tajniki warsztatu a to nie jest łatwe dla początkującego.
Polecam pooglądać zdjęcia naszej koleżanki tinnki która się trochę wyspecjalizowała w fotografii dziecięcej http://agnieszkagiza.pl/
Asiu jeszcze trochę pracy i własnych doświadczeń przed Tobą ale kombinujesz nieźle.
Polecam pooglądać zdjęcia naszej koleżanki tinnki która się trochę wyspecjalizowała w fotografii dziecięcej http://agnieszkagiza.pl/" target="_blank