annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

A5100 Blog-post 3: Batterij opladen

profile.country.BE.title
Portmixus
Held

A5100 Blog-post 3: Batterij opladen

Blog-post 1: 'inleiding' kan je hier vinden.

Blog-post 2: productspecificaties en 'wat zit er in de doos' kan je hier vinden.

 

Post 3: Batterij opladen

 

Het opladen van de batterij gebeurt in de camera zelf, er wordt geen externe batterijoplader meegeleverd. Het is wel mogelijk een externe oplader te kopen of misschien heb je deze liggen van een andere E-mount camera. Alle E-mount camera’s gebruiken dezelfde batterij (NP-FW50). De mogelijkheid om op te laden zonder externe lader is handig om de batterij b.v. via een pc of laptop (of in de wagen) op te laden via de usb-poort. Je hoeft dus niet noodzakelijk een stopcontact te hebben.

 

Figuur 1: Open het klepje aan de onderzijde van de camera door het grijze klepje in de richting van “open” te schuiven. Het deurtje springt dan vanzelf open.

 

Batterij 1.jpg

 

Figuur 2: Op de batterij wordt een pijl (driehoekje) weergegeven. Let goed op de oriëntatie van de batterij en schuif de batterij met de pijl naar beneden. Let erop dat je het blauwe klepje opzij duwt met je vinger of met de batterij zelf.

 

Batterij 2.jpg

 

Figuur 3: Druk de batterij naar beneden tot de batterij voorbij het blauwe klepje zit. Het blauwe klepje springt automatisch in positie en vergrendelt de batterij. Om de batterij eruit te halen, hoef je enkel het blauwe klepje opzij te duwen, de batterij springt er deels zelf uit.

 

Batterij 3.jpg

 

Figuur 4: Aan de zijkant van de camera kan je een deurtje openen. Achter dit deurtje zit bovenaan de usb-poort met markering “CHG” (charge; opladen, zie groene pijl) waarmee de batterij in de camera kan opgeladen worden via een micro-usb-kabel of foto’s en video’s naar de pc overgebracht kunnen worden. Wanneer je de camera van stroom voorziet, zal de batterij opgeladen worden.

 

 

De batterij kan niet opgeladen worden als je de camera inschakelt en fotografeert. Het oranje lampje naast “CHG” brandt tijdens het oplaadproces. Ter hoogte van de blauwe pijl vind je het geheugenkaartslot. Memorystick pro duo, SD, SDHC, of SDXC kaartjes zijn geschikt.

 

Ter hoogte van de paarse pijl vind je de micro-HDMI poort. Hiermee kan je de camera rechtstreeks aansluiten aan je HD-tv om je foto’s en video’s te bekijken op het grote scherm. Je kan je een TV-scherm ook gebruiken als een groot scherm tijdens het fotograferen of filmen i.p.v. het schermpje op de achterzijde van de camera.

Het kan bijvoorbeeld leuk zijn als je thuis een groepsfoto wil maken met vrienden of familie: zet je camera op statief achter de televisie (net boven het scherm) en verbind de camera met de tv via een micro-hdmi kabel. Je kan b.v. met de timerfunctie of lachfunctie (de camera neemt automatisch een foto als deze een lach herkent: zie latere blog-posts) van je camera de foto nemen. 

 

A5100 side with ports.jpg

_____________________________________________________
Sony Alpha Training
Tags (1)
2 ANTWOORDEN 2
freddy00
Lid

weinig verschil met de Nex 5N

Freddy00
profile.country.BE.title
Portmixus
Held

Weinig verschil wat batterij insteken betreft wel inderdaad :laughing:

 

Heb de Nex 5N toevallig ook, vind ik nog steeds een schitterende camera!

De A5100 is toch een ander beestje, niet per sé beter of slechter, maar wel duidelijk "gebruiksvriendelijker" voor mensen die geen systeemcamera hebben gehad. 

 

Op vlak van beeldsensor is het de natuurlijke evolutie van tijd: nieuwer en beetje beter. Autofocus is gewoon onvergelijkbaar...de A5100 blaast de Nex 5N gewoon weg. 

Op vlak van touchscreen heeft Sony naar mijn mening iets teveel geknipt: je kan enkel tikken op het scherm om scherp te stellen (ook Nex 5N) of onmiddellijk een foto te nemen (niet op Nex 5N). Inzoomen op een foto die je bekijkt of gebruiken in het menu kan niet meer. Wel jammer dat Sony niet de optie laat om te kiezen waat je wel of niet touch wil kunnen gebruiken.

 

Kantelbaarheid scherm is anders (niet meer naar beneden maar wel volledig naar boven) en opladen kan nu via de camera wat handig is als je bv met de auto reist.

 

 

 

 

_____________________________________________________
Sony Alpha Training