annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

A5100 Blog-post 2: Productspecificaties en 'wat zit er in de doos?'

profile.country.BE.title
Portmixus
Held

A5100 Blog-post 2: Productspecificaties en 'wat zit er in de doos?'

Blog-post 1: 'inleiding' kan je hier vinden.

 

Post 2: Productspecificaties en wat zit er in de doos?

 

TYPE SENSOR

Type APS-C (23,5 x 15,6 mm) Exmor® CMOS-sensor met 24,3 MP: deze sensor is even groot als spiegereflexcamera's.

 

ISO-GEVOELIGHEID

ISO 100-25.600 met zelf instelbare instelbare ISO-limieten: dat betekent dat je zelf de laagste en de hoogste iso kan instellen waartussen de camera mag kiezen naargelang de lichtomstandigheden.

 

BATTERIJLEVENSDUUR

Maximaal 400 opnamen (batterij NP-FW50)

 

MOGELIJKHEDEN VOOR DRAADLOZE VERBINDING
Wi-Fi met NFC met downloadbare Sony-apps: je kan camera-specifieke apps voor je toestel hier vinden: https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/

Sommige zijn gratis, sommige zijn betalend. Deze apps zijn erg handig als een uitbreiding van de functies van je camera.

 

SCHERPSTELLING

Hybride AF: 179 snelle fasedetectiepunten + 25 nauwkeurige contrast autofocuspunten

 

KANTELBAAR, AANRAAKGEVOELIG SCHERM
180° omhoog kantelbaar en aanraakgevoelig voor scherpstelling of nemen van foto

 

MAXIMUM AANTAL BEELDEN PER SECONDE (fps = frames of beelden per seconde)
6 fps

 

VIDEOMOGELIJKHEDEN
XAVC-S (hoogste kwaliteit met als gevolg enkel opname mogelijk met 64GB geheugenkaart), AVCHD, MP4 (laagste kwaliteit maar web-vriendelijk) en Dual-recording (opname in 2 formaten waarvan eentje MP4)

 

De uitgebreide productspecificaties kan je hier vinden: http://www.sony.be/nl/electronics/cameras-met-verwisselbare-lens/ilce-5100-body-kit/specifications

 

Inhoud van de doos (zie figuur). Van links naar rechts: schouderband, een netsnoer voor UK + daarnaast eentje voor onze regio’s, een adapter waar de netsnoer wordt aangekoppeld, een micro-usb-kabel om de batterij in de camera op te laden of om data over te brengen op een pc, de A5100 camera en tot slot de NP-FW50 batterij. Boekjes met info worden eveneens meegeleverd maar worden niet op de foto getoond.

 

Wat zit in de doos.jpg

 

Weetje: Het metaal lithium werd reeds in 1912 voor het eerst gebruikt in een batterij. Echter, de eerste batterijen waren relatief onveilig en het duurde tot 1970 vooraleer de eerste niet-heroplaadbare lithium batterijen commercieel beschikbaar waren. Om de batterijen veilig én heroplaadbaar te maken werd overgegaan op lithium-ion. Pas in 1991 werd de eerste heroplaadbare lithium-ion (Li-ion) batterij (door Sony)  op de markt gebracht. Het grote voordeel van lithium-ion batterijen is de hoge capaciteit t.o.v. de klassieke nikkel-cadmium batterijen. Bovendien ontladen Li-ion batterijen minder snel en hebben ze geen “geheugeneffect”. Dit betekent concreet dat Li-ion batterijen niet noodzakelijk “leeg” hoeven te zijn alvorens op te laden.

 

De laatste jaren levert Sony geen afzonderlijke lader meer in de doos bij systeemcamera’s (en andere types camera’s). De batterijen kunnen rechtstreeks in de camera opgeladen worden d.m.v. een micro-usb-kabel via de netsnoeradapter of door de micro-usb-kabel rechtstreeks in aan een pc te koppelen. Een voordeel van opladen via de camera is dat je b.v. ook de batterij kan opladen door je camera te koppelen aan een laptop of rechtstreeks aan de stroom in het stopcontact. Net zoals het opladen van een smartphone. Een nadeel hiervan is dat in geval van twee batterijen je de camera niet kan gebruiken als de batterij in de camera oplaadt. Ook gaat het opladen via een externe, optionele oplader iets sneller. Heb je ook een NEX-camera, dan heb je normaal gesproken een externe lader. Alle NEX-camera’s gebruiken dezelfde batterij als de A5100 waardoor je de externe lader ook kan gebruiken.

 

Persoonlijke tip: Vanuit praktisch standpunt is het aangeraden om een tweede batterij aan te schaffen. Je verdeelt het gebruik van je camera over twee batterijen waardoor ze langer hun capaciteit behouden en je komt nooit zonder stroom te zitten. Hoewel Li-ion batterijen gerust opgeladen kunnen worden wanneer ze half leeg zijn, laad ik steevast mijn batterij pas op als ze volledig leeg zijn. Ik wissel van batterij en gebruik de reservebatterij. Zo wissel ik steeds van batterij af. Ook wordt gezegd dat de capaciteit van een Li-ion batterij gemaximaliseerd wordt na drie maal volledig op- en ontladen. Door het toepassen van deze simpele regeltjes werken mijn batterijen na jaren gebruik nog steeds voortreffelijk.

 

 

Extra tip: Li-ion batterijen zijn hoogtechnologisch en daardoor niet erg goedkoop. Vaak (maar niet noodzakelijk altijd) krijg je bij het registreren van je camera op de sony-website een accessoire-kortingsbon (20 tot 30% afhankelijk van camera) in je mailbox. Je kan deze kortingscode gebruiken om een batterij op de Sony-website aan te kopen. 

_____________________________________________________
Sony Alpha Training
Tags (1)
2 ANTWOORDEN 2
profile.country.NL.title
Vinc_E
Expert

 Andere extra tip lijkt me een geheugenkaart :wink:

 

Weet jij of de schrijfsnelheid in deze camera veel verschil maakt? Volgens mij is het met name met het snel schieten van foto's (6fps) noodzakelijk om een high speed kaartje te gebruiken. 

profile.country.BE.title
Portmixus
Held

De schrijfsnelheid van een geheugenkaart maakt niet HEEL veel verschil, ook niet als je burst opnames (reeksopnames) maakt. Dit komt omdat elke camera een eigen buffer heeft die volgeschreven wordt. Terwijl de (heel snelle) buffer zich vult, wordt de buffer leeggemaakt door het schrijven naar de geheugenkaart. Een snellere geheugenkaart zal je buffer sneller ledigen waardoor je enkele beelden in de reeks meer zal kunnen opnemen of zal je sneller opnieuw een volledige burst laten uitvoeren.

 

Geheugenkaarten van klasse 6 zijn al voldoende om b.v. video op te nemen (sommige camera's zelfs klasse 4), klasse 10 is zeker raadzaam. De klasse van een geheugenkaart zegt wat de (theoretisch) minimum gegarandeerde snelheid is. Een klasse 10 kaartje is dus sneller dan een klasse 6 kaartje.

 

Bij heel trage kaartjes (misschien uit je oude schuif) merk je ook een vertraging bij het herbekijken van een foto of bij het scrollen naar een volgende foto. Bij een snelle camera als de A5100 is een snelle geheugenkaart dus wel aangeraden.

_____________________________________________________
Sony Alpha Training