Podziel się wrażeniami!
seria S5600. w instrukcji jest link do aktualizacji przez USB ale po wejściu nie bardzo wiem jak to zrobić gdyż wszystko jest po angielsku. Proszę o pomoc.
Witaj,
czy mógłbyś wkleić ten link ?
Jeśli tylko dam radę - postaram się pomóc
pozdrawiam,
kris
Aktualizacja powinna przebiegać bardzo podobnie, albo tak samo jak w innych modelach. Bardzo ładnie opisał to Sławek.u, pozwolę sobie zacytować:
Jako, że w ciągu doby dostałem kilka prywatnych wiadomości o dokładne wytłumaczenienie procesu aktualizacji, to zdecydowałem się to opisać na ogólnym forum.
Aktualizacja jest nadspodziewanie bardzo prosta, ja również bałem się ją przeprowadzić, gdyż TV mam od kilku dni…
Opiszę jak zrobiłem to ja…:
1. Wgrałem na pustego (bałem się ryzykować, żeby mieszać z innymi plikami) Pendriva ściągnięty plik ze stronki http://support.sony-europe.com/TV/downl ... avia1570EA" i sprawdziłem, czy rzeczywiście ma wielkość 16.820.540 bytes.
2. Włączyłem TV i wsadziłem pamięć
(wkładać można na włączonym i wyłączonym TV, natomiast ważne jest, żeby wyjmować tylko i wyłącznie na wyłączonym telewizorze).
3. Wszedłem w ustawienia aktualizacji, kliknąłem wyszukaj – ok i telewizor sam automatycznie wynalazł ten firmware i go zainstalował. Nic nie trzeba szukać, nic nie trzeba kombinować, wszystko TV zrobi sam, a zajęło to z 1,5 minuty…
Telewizor się sam wyłączył, pomigały diody i po jakimś czasie sam się włączył. Nie dotykałem nic przez jakieś 15 min., żeby coś nie namieszać….potem wyłączyłem TV, wyjąłem pamięć i następnie ponownie włączyłem, żeby sprawdzić wersję oprogramowania….no i tyle.
Powodzenia.