Podziel się wrażeniami!
Jestem nowym użytkownikiem i bardzo liczę na Waszą pomoc.
Był obraz i nie ma. Krócej się nie da
Innymi słowy: nowy tv, nowy kabel, podłączyłam, aby sprawdzić, czy się da. I dało się, wszystko ok. Gdy chciałam zrobić to samo wieczorem, niestety, się nie dało.
Podłączam kabelek, wybieram w tv "hdmi 1" i obrazu ni ma, pozostaje ciemny ekran.
Bardzo proszę, doradźcie, co robię źle. Pewnie namieszałam w jakiś ustawieniach, ale potem wybrałam "przywróć ustawienia fabryczne",więc powinno być OK.
Oczywiście, próbowałam restartować laptopa, uruchamiać tv, jeszcze raz podłączyć kabel. i nic to. No i dlaczego?
Dziękuję!
Najprościej to laptop powinien mięć jakiś skrót klawiszowy od przełączania wyjścia Wideo. Np. Fn + F8 ale to zależy od firmy powinien być jakiś symbol na klawiszach funkcyjnych.
A tutaj producent przygotował sporą dawkę informacji na ten temat:
http://support.sony-europe.com/TV/tutor ... DL-40W5500
rewelacja!
No to bardzo dziękuję, fn i f4 i wszystko widzę .
To teraz jeszcze bardzo, ale to bardzo proszę o odpowiedź na moje drugie pytanie /drugi post/ i nie będę Panów zamęczała jutro w salonie .
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za polecenie tego sprzętu!!
magdalenkad napisał(a):
nie będę Panów zamęczała jutro w salonie
.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za polecenie tego sprzętu!!
Wasz, jak najbardziej Wasz, telewizor jutro będzie mieć tydzień
magdalenkad napisał(a):
telewizor jutro będzie mieć tydzień
no dobrze, ale kolejne pytanie: podłączyłam laptopa i tym razem dźwięku nie ma z głośnika tv, jest tylko z laptopa. Czy ja dobrze pamiętam, czy usłyszałam, że mając wejście HDMI będę miała dźwięk z tv? Czy coś źle zrozumiałam? Czy tez to znowu kwestia ustawień?
Jeśli to Vista to prawy klikacz na symbol głośniczka obok zegara. Powinno tam być "Urządzenie odtwarzające" lub coś podobnego i wybrać HDMI jako domyślne wyjście dźwięku.
to Vista, ale niestety urządzenie HDMI ani nic podobnego się nie pojawiło
Można podejść do nas z laptopem. Możliwe że ten laptop nie potrafi przesłać dźwięku przez HDMI. Nie chce mi się w to wierzyć ale jest taka możliwość.