Podziel się wrażeniami!
Witam,
chcę wymienić dysk w moim komputerze czy ktoś moze mi powiedzieć jaki to musi być dysk ?
mSATA 1.8" czy 2.5" czy ma jakieś specyficzne wymagania ? oraz co powinienem jeszcze zrobić oprócz kopii zapasowaej systemu na pendrivie ?
Dzięki za każda pomoc
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Cześć, poszperałem trochę w internecie i znalazłem głównie poradniki jak zamontować dodatkowy dysk w miejsce napędu optycznego. Twój laptop występował w różnych konfiguracjach, zarówno z klasycznym HDD jak i SSD. Wszystko wskazuje na to, że zamontowany masz dysk mSATA SSD. Najlepiej będzie jak odkręcisz tylnią część obudowy i sam sprawdzisz jaki dysk i w jakim standardzie masz zamontowany.
Możesz poczytać również informacje z tego poradnika.
Cześć, poszperałem trochę w internecie i znalazłem głównie poradniki jak zamontować dodatkowy dysk w miejsce napędu optycznego. Twój laptop występował w różnych konfiguracjach, zarówno z klasycznym HDD jak i SSD. Wszystko wskazuje na to, że zamontowany masz dysk mSATA SSD. Najlepiej będzie jak odkręcisz tylnią część obudowy i sam sprawdzisz jaki dysk i w jakim standardzie masz zamontowany.
Możesz poczytać również informacje z tego poradnika.
Nie spotkałem się z dyskiem SSD w rozmiarze 2,5 cala.