anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Studio - Zdjęcia do oceny :) [ bax99 ]

bax99-----
Początkujący

Studio - Zdjęcia do oceny :) [ bax99 ]

Witam. Z racji tego, że ostatnio miałem okazję pobawić się w robienie zdjęć w studio, więc postanowiłem wrzucić, co nieco :)

7 ODPOW. 7
profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

To żart?
Sorry, ale ogólnie mówiąc - kicha: pozy, miny, jakość, kadry - wszystko do poprawki

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

łoojesuu...

bax99-----
Początkujący

To żart?
Sorry, ale ogólnie mówiąc - kicha: pozy, miny, jakość, kadry - wszystko do poprawki

Nie, nie żart :) . Co do jakości . Masz na myśli oświetlenie / doświetlenie ?? . Bo jeśli tak, to korzystałem tylko z zewnętrznej lampy do aparatu. Bez lamp studyjnych, ani nic.

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

bax99 napisał(a):

Co do jakości . Masz na myśli oświetlenie / doświetlenie ?? . Bo jeśli tak, to korzystałem tylko z zewnętrznej lampy do aparatu. Bez lamp studyjnych, ani nic.

chodzi o wszystko oświetlenie, kadry, ustawienie modeli...

bax99-----
Początkujący

Ok. Dzięki za wizytę. Za słowa krytyki, co jest źle itd. ( zresztą wszystko jest źle ) . :P Jak będę miał kolejną okazję, porobić zdjęcia w Studio, to postaram się wszystko dopracować, na tyle ile to możliwe :)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

bax99 napisał(a):

Jak będę miał kolejną okazję, porobić zdjęcia w Studio, to postaram się wszystko dopracować, na tyle ile to możliwe

Dlaczego koniecznie studio? Takie zdjęcia, jak pokazałeś, można po prostu przy oknie zrobić, a tło nie musi być studyjne, rozwijane z sufitu... Studio, to przede wszystkim możliwość doboru i właściwego operowania światłem, nie miejsce.
Proponuje poćwiczyć (masz widzę, chętnych modeli) po prostu w plenerze, w mieszkaniu (tylko uwaga na to co z tyłu!) przy oknie - poćwicz z blendą do rozjaśniania cieni (może być arkusz papieru, biała koszulka itp), poćwicz ustawienia, kadry, kompozycję itp. A jak juz będziesz miał znów to studio, to na podstawie tych ćwiczeń będziesz lepiej potrafił ocenić, czego Ci w tym studio potrzeba, jak światło ustawić...
I nie zniechęcaj się - to nie przychodzi od razu :smileythumbsup:

------------------------------
fotoamator
bax99-----
Początkujący

Dzięki, za porady. :c20 Na pewno skorzystam :)