Podziel się wrażeniami!
Witam! Choc bardzo sie boje mimo to wystawilam swoje jedne z pierwszych zdjec Zaznaczam ze jestem raczkujaca! I nie mam zbytnio pojecia o mojej kamerze Prosze o krytyke bym sie w koncu wziela do roboty
:smileyhappy:Tadeusz napisał(a):
Ja mam słaby wzrok, ale daltonistą nie jestem
Pozy przy tle są odrobinę sztuczne i przypominają zdjęcia z wystawy w zakładzie fotograficznym. Zwiń to tło, schowaj głęboko do szafy i zacznij fotografować dzieci w ich naturalnym otoczeniu - wyjdzie to na dobre twoim zdjęciom. Zamiast codziennie wrzucać na forum kolejne zdjęcia i pytając czy już jest lepiej, poświęć kilka wieczorów na pogrzebanie w internecie w poszukiwaniu fajnych dziecięcych galerii. Nie wiem czy byłaś już w galerii u mamy_kuby która udowadnia, że w warunkach domowych bez żadnych sztucznych teł można robić genialną dziecięcą fotografię. Albo na forum http://www.forum.dzieckowobiektywie.pl/ do którego link ci Ania podesłała już wcześniej. Poszukaj też czegoś na żółtym forum - warto spędzić tam trochę czasu. Oglądaj zdjęcia, spróbuj powtarzać efekty, pytaj jeśli musisz autorów jak uzyskali taki czy inny efekt... Postaraj się opanować jakiś program do podstawowej obróbki (na płycie dołączonej do aparatu powinien być IDC, ja go osobiście nie używam, ale użytkownicy tego forum chwalą go sobie).
Zanim wrzucisz zdjęcia na forum daj im trochę "poleżakować" - nabierz do nich trochę dystansu, niech Ci się opatrzą i wtedy ponownie zdecyduj.
pzdr
Hejka.
Mi się zdjęcia chłopaków podobają.
Ale dużo lepiej mi się ogląda czarno białe i sepie bo od malców to czasami za intensywne niebieskie tło nie odwraca uwagi.
Pozy przy tle są odrobinę sztuczne i przypominają zdjęcia z wystawy w zakładzie fotograficznym. Zwiń to tło, schowaj głęboko do szafy i zacznij fotografować dzieci w ich naturalnym otoczeniu - wyjdzie to na dobre twoim zdjęciom.
nie schowam tla ja chce sie bardzo nauczyc fotografi studyjnej :smileymrgreen:hallo No chociaz kilku osoba sie podobaja :smileymrgreen:Misiek025 napisał(a):
Hejka.
Mi się zdjęcia chłopaków podobają.
26. Ładne, podoba mi się
27b. Dla mnie jest ciut blado/mlecznie . Ale sam kadr
Witam Was po dlugiej nieobecnosci Dzisiaj prezetuje Justinka i jego banki
Witam was ponownie No to dzisiaj 3 z wielu naszych jesiennych foteczek W roli glöwnej möj kochany Justinek
28 ma moc szkoda, że sobie twarz zasłonił
O! Te trzy mi się podobają!