Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich,postanowilem wrzucic kilka fotek,pstrykam ok. roku,oceniajcie czy czegos sie nauczyłem ,narazie dysponuje kitowym obiektywem sony 18-70 mm...moze niedługo pojawi sie jakies nowe szkiełko .
Pozdrawiam!
moment ciekawy natomiast kadr i ostrość leży jak dla mnie
Kilka nowych pstryczków
tak ogółem to nie ciekawe te konwersje BW Ci wyszły
zaś w 8. to podoba mi się kadr
Witam.
To ja zacznę może od początku galerii.
1. Za duża ta fotka i nic takiego jak dla mnie, nie podoba mi się.
2. Pomysł fajny, ale brakuje ostrości.
3. Brak ostrości na oczach.
Po zmniejszeniu wyostrzasz zdjęcia?
4-5. Nr 5 Bardziej mi się podoba.
6-7. Za Tadeuszem.
8. Kadr mi się podoba i tylko kadr.
9. Nie podoba mi się i konwersja BW i kadr.
10. Łódź i tafla wody i nic poza tym, a tam brzeg i jakieś zabudowania.
Witaj. Dla mnie ciekawe są:
Nr.3 tylko troszkę z ostrością nie trafiłeś.
Nr.5 zamek w Gołuchwie. Czyż nie jest to ten sam zamek który został przedstawiony
w szkółce Sony http://www.lustrzanka.sony.pl/indexc.ph ... #/szkolka/ przez naszego moderatora " Rafiki ". Jeżeli masz blisko to zachęcam do fotek po zmroku tegoż zamku. Oczywiście konieczny będzie statyw. Pozdrawiam
Z ostatniej trójki: jedynie 8 ma potencjał - niezły kadr - te skosy, pomost ginący pod wodą i dal we mgle... nie jest to jeszcze arcydzieło, ale
Pozostałe dwa - nie bardzo - 10 - za dużo się dzieje, nie wiadomo, co chciałeś pokazać - owszem, rzeka, domy nadrzeczne i łódka przy boi - dokument czasu i miejsca - tylko co to za miejsce i dlaczego właśnie wtedy zostało sfotografowane?
9 - wędkarz - może jako część jakiejś większej całości, opowieści, byłby na miejscu, a tak zdjęcie IMHO, jest tylko nieciekawym, może nudnym nawet obrazkiem.
Dzieki wszystkim za opinie i uwagi,wezme je pod uwagę
niebawem c.d Pozdrawiam
Witam,dzisiaj stałem sie szczęśliwym posiadaczem 50-tki 1.8 i lampeczki systemowej HVL-20,oczywiscie od razu ruszyłem do pracy,temat moze niezaciekawy ale zabawa GO pierwszorzędna!
wielbłądy o d... strony
to tak samo jak ja, też go wczoraj kupiłem.quki82 napisał(a):
Witam,dzisiaj stałem sie szczęśliwym posiadaczem 50-tki 1.8