Podziel się wrażeniami!
i ja postanowiłem pokazać forumowemu gronu swoje prace
zapraszam do oglądania i wyrażania swoich opinii - przyjmę krytykę na klatę, więc bez obaw
Genialna seria!
To z heliosa mnie nieco zaskoczyło - nie sądziłam , że to szkło ma takie możliwości. Pora zakupić adapterek i wypróbować radzieckie szkła.
Aniu - pozdrawiam
...Pora zakupić adapterek i wypróbować radzieckie szkła.
Ostatnia wrzutka rewelacyjna
Ładne zdjęcia i Ładna modelka
455, 458 - Według mnie " rządzą " w całej wrzucie.
Witaj kris
Co ja tu się będę rozpisywać jak już wszyscy chyba wszystko napisali.
Ostatnie fotki z Anią jak dla mnie Super przez duże "S".
No, ale 456 jak zobaczyłem to mi oczy wyszły.
Pozdrawiam.
A dla mnie rządzi w tej serii 455 - przede wszystkim za zgranie. Fajna modelka, dopasowany ubiór, kolor oraz te delikatnie podkreślające szczegóły dodatki - wszystko ze sobą się świetnie łączy.
Zdjęcia niesamowite, te widoki
Chyba wszystko co radzieckie to dobre i udane przynajmniej takie mam zdanie wyrobione z doświadczenia
I oczywiście pozdrowienia dla Ani
Jak zwykle zdjęcia genialne... za chwilę na "alledrogo" znikną wszystkie heliosy
Witam Kris .Od kilku dni oglądam Twoje strony ale chyba do końca roku nie zdążę.Wszystko "oglądam z otwartymi ustami z podziwu" to mistrzostwo pierwszej klasy.
Uwagę moją zwrócił fakt zrobienia zdjęcia "heliosem".Ja mam obiektyw helios 44 wraz z Zenitem E którego używałem od lat 70-tych.Pytanie- gdzie i jak można go zaadoptować do dzisiejszych warunków?Pozdrawiam.
Justyno,Robercie, Bartku,Pawle, Aniu, kasper, Jalu, sphrot, Marku, Michale, Aniu, Deviancie, Wojtku, Krzysiu, Methos, Piko, Miśku, wojkra http://klubkm.pl/forum/images/smilies/notworthy.gif
cieszę się niezmiernie, że się Wam spodobała mała, spontaniczna sesyjka z Anią
shprot napisał(a):
455 - i tu jest zagwostka jak dla mnie
Włażę już z 10-siąty raz żeby sobie rozjaśnić i nic.
W tle widać ostre słońce a modelka nie ma ani jednego odblasku na ciele,ubraniu czy włosach (jak ze studia).
Albo ją tak genialnie ustawiłeś albo dużo pracowałeś nad obróbką postaci czego oczywiście nie widać. Cokolwiek by nie było robota wykonana perfekcyjnie
Starosta napisał(a):
A modelka to Ci się trafiła kris![]()
całkiem możliwe. Raz, że to szkło na rogach nie jest ostre...tfu...ono nigdzie nie jest ostre. Dwa - mogłem nie trafić z GO.Deviant napisał(a):
455 - Wydaje mi się, że ostrości nie ma na oczach. Takie odnoszę cały czas wrażenie...
Piko89 napisał(a):
Z
Chyba wszystko co radzieckie to dobre i udane przynajmniej takie mam zdanie wyrobione z doświadczenia
widzę, że "skombekowałeś"![]()
Misiek025 napisał(a):
Jak zwykle zdjęcia genialne... za chwilę na "alledrogo" znikną wszystkie heliosy
http://img507.imageshack.us/img507/6748/hehe0296573.gif
dziękuję bardzo :smileyredface:wojkra napisał(a):
Witam Kris
.Od kilku dni oglądam Twoje strony ale chyba do końca roku nie zdążę.Wszystko "oglądam z otwartymi ustami z podziwu" to mistrzostwo pierwszej klasy.
wojkra napisał(a):
Uwagę moją zwrócił fakt zrobienia zdjęcia "heliosem".Ja mam obiektyw helios 44 wraz z Zenitem E którego używałem od lat 70-tych.Pytanie- gdzie i jak można go zaadoptować do dzisiejszych warunków?Pozdrawiam.
ja nic nie robiłem. Kupiłem najtańszą przejściówkę M42 => nasz bagnet i hulaj dusza.
Nawet bolca przysłony nie blokowałem i mam zawsze f/2![]()
kilka zdjęć z kolejnej mini sesyjki![]()
tym razem cajs niemalże nieściągany![]()
Oj, nie wiem kto powinien większe brawa dostać: modelka, fotograf, czy... C.Z. ?
W każdym razie dostanie każdy:
Na 458 ledwie CI aparatu stykło (f/1,8 i 1/4000 przy ISO 200 http://klubkm.pl/forum/images/smilies/hihi.gif )