anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kris - Paris

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

kris - Paris

i ja postanowiłem pokazać forumowemu gronu swoje prace :nauseated_face:

zapraszam do oglądania i wyrażania swoich opinii - przyjmę krytykę na klatę, więc bez obaw :nauseated_face:

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

Genialna seria!
To z heliosa mnie nieco zaskoczyło - nie sądziłam , że to szkło ma takie możliwości. Pora zakupić adapterek i wypróbować radzieckie szkła.
Aniu - pozdrawiam

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

...Pora zakupić adapterek i wypróbować radzieckie szkła.

Szczerze proponuję zacząć do Jupitera 9 (85mm f/2.0)
Kolokwialnie nazywając sprawę - kopara Ci opadnie Mamo Kuby jak zobaczysz w jaki sposób to szkło rysuje...

455 - Wydaje mi się, że ostrości nie ma na oczach. Takie odnoszę cały czas wrażenie...

wojttexx
Początkujący

Ostatnia wrzutka rewelacyjna :thumbsup:

Ładne zdjęcia i Ładna modelka :D
455, 458 - Według mnie " rządzą " w całej wrzucie.

profile.country.PL.title
krzys1977
Poszukiwacz

Witaj kris :c37

Co ja tu się będę rozpisywać jak już wszyscy chyba wszystko napisali. :c18
Ostatnie fotki z Anią jak dla mnie Super przez duże "S". ;)
No, ale 456 jak zobaczyłem to mi oczy wyszły. :shock:

Pozdrawiam. :c10

A 700 & VG-C70AM | SONY 100/2.8 macro | TAMRON 17-50/2.8 | SIGMA 70-200/2.8 EX APO DG II HSM | SONY HVL-F58AM | SONY HVL-F42AM | Velbon Sherpa 600
Methos-----
Początkujący

A dla mnie rządzi w tej serii 455 - przede wszystkim za zgranie. Fajna modelka, dopasowany ubiór, kolor oraz te delikatnie podkreślające szczegóły dodatki - wszystko ze sobą się świetnie łączy.

profile.country.pl_PL.title
Piko89
Poszukiwacz

Zdjęcia niesamowite, te widoki ;)
Chyba wszystko co radzieckie to dobre i udane przynajmniej takie mam zdanie wyrobione z doświadczenia :slight_smile:

I oczywiście pozdrowienia dla Ani ;)

Misiek025
Początkujący

Jak zwykle zdjęcia genialne... za chwilę na "alledrogo" znikną wszystkie heliosy :)

profile.country.pl_PL.title
wojkra
Poszukiwacz

Witam Kris :c37 .Od kilku dni oglądam Twoje strony ale chyba do końca roku nie zdążę.Wszystko "oglądam z otwartymi ustami z podziwu" to mistrzostwo pierwszej klasy.
Uwagę moją zwrócił fakt zrobienia zdjęcia "heliosem".Ja mam obiektyw helios 44 wraz z Zenitem E którego używałem od lat 70-tych.Pytanie- gdzie i jak można go zaadoptować do dzisiejszych warunków?Pozdrawiam.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Justyno,Robercie, Bartku,Pawle, Aniu, kasper, Jalu, sphrot, Marku, Michale, Aniu, Deviancie, Wojtku, Krzysiu, Methos, Piko, Miśku, wojkra http://klubkm.pl/forum/images/smilies/notworthy.gif

cieszę się niezmiernie, że się Wam spodobała mała, spontaniczna sesyjka z Anią :D

shprot napisał(a):

455 - i tu jest zagwostka jak dla mnie :)Włażę już z 10-siąty raz żeby sobie rozjaśnić i nic.
W tle widać ostre słońce a modelka nie ma ani jednego odblasku na ciele,ubraniu czy włosach (jak ze studia).
Albo ją tak genialnie ustawiłeś albo dużo pracowałeś nad obróbką postaci czego oczywiście nie widać. Cokolwiek by nie było robota wykonana perfekcyjnie :)

Jak już wiesz, Ania stała w cieniu, a tuż za nią świeciło słoneczko. Żadnych blend, lamp itp. nie było. Co to byłby za spontan, gdybym latał z pełnym asortymentem :P

Starosta napisał(a):

A modelka to Ci się trafiła kris :c20

najlepsza :c34

Zakochałem się :c34 na nowo w heliosie rzecz jasna :smileytwisted: 2

uwielbiam to szkiełko kiedy tak swirluje :D
robi to tylko w określonej (przez siebie :smileyhappy: ) odległości aparat=>GO=>krzaczki

To z heliosa mnie nieco zaskoczyło - nie sądziłam , że to szkło ma takie możliwości. Pora zakupić adapterek i wypróbować radzieckie szkła.

jak widać - warto kombinować :D

Deviant napisał(a):

455 - Wydaje mi się, że ostrości nie ma na oczach. Takie odnoszę cały czas wrażenie...

całkiem możliwe. Raz, że to szkło na rogach nie jest ostre...tfu...ono nigdzie nie jest ostre. Dwa - mogłem nie trafić z GO.

Piko89 napisał(a):

Z
Chyba wszystko co radzieckie to dobre i udane przynajmniej takie mam zdanie wyrobione z doświadczenia :slight_smile:
widzę, że "skombekowałeś" :thumbsup:

Misiek025 napisał(a):

Jak zwykle zdjęcia genialne... za chwilę na "alledrogo" znikną wszystkie heliosy :)

http://img507.imageshack.us/img507/6748/hehe0296573.gif

wojkra napisał(a):

Witam Kris :c37 .Od kilku dni oglądam Twoje strony ale chyba do końca roku nie zdążę.Wszystko "oglądam z otwartymi ustami z podziwu" to mistrzostwo pierwszej klasy.

dziękuję bardzo :smileyredface:

wojkra napisał(a):

Uwagę moją zwrócił fakt zrobienia zdjęcia "heliosem".Ja mam obiektyw helios 44 wraz z Zenitem E którego używałem od lat 70-tych.Pytanie- gdzie i jak można go zaadoptować do dzisiejszych warunków?Pozdrawiam.

ja nic nie robiłem. Kupiłem najtańszą przejściówkę M42 => nasz bagnet i hulaj dusza.
Nawet bolca przysłony nie blokowałem i mam zawsze f/2 :nauseated_face:

kilka zdjęć z kolejnej mini sesyjki :D
tym razem cajs niemalże nieściągany :nauseated_face:

Tadeusz.O
Doradca

Oj, nie wiem kto powinien większe brawa dostać: modelka, fotograf, czy... C.Z. ?
W każdym razie dostanie każdy: :c4 :c4 :c4

Na 458 ledwie CI aparatu stykło :nauseated_face: (f/1,8 i 1/4000 przy ISO 200 http://klubkm.pl/forum/images/smilies/hihi.gif )

------------------------------
fotoamator