Podziel się wrażeniami!
Z góry dziękuje za opinie o moich fotkach
pozdrawiam Brus
To u mnie jest coś nie halo Jak zwiększam kompresje to cyferki rosnąshprot napisał(a):
większa kompresja = mniejszy rozmiar.
Panowie, rozmiar zdjęcia i kompresja to dwie różne sprawy.
Najpierw obrabiasz fotkę, potem ustalasz rozmiar zdjęcia (w pikselach), następnie wyostrzasz (po zmniejszeniu), a przy zapisie ustalasz kompresję - tak aby zmieścić się w zadanej dla forum wielkości - 400KB. W PS-ie dziecinnie proste i nie ma, że się nie da.
Jakieś pytania?
Tadziu ok !
Waga fotki rośnie po zwiększeniu kompresji
?
odwrotnie
EDIT.
Ponieważ pojawiły się wątpliwości wyjaśniam: Cyferkami zazwyczaj określana jest "jakość" zdjęcia po skompresowaniu - oznaczana jako 100(%) - bez kompresji, 0(%) - najniższa jakość, maksymalna kompresja. W niektórych programach, np. Photofiltre jest trochę mylaco: Jest napisane Kompresja 100 - i to jest najwyższa jakość. Kompresja 0 - jakość najniższa. Chyba tłumacz programu nie bardzo wiedział o co biega i tak przetłumaczył. Gdyby zamiast słowa kompresja, była jakość, nie byłoby kwestii.
Są programy, gdzie określa się faktycznie kompresję: tam 0% to najwyższa jakość, a 100% to maksymalna kompresja (i koszmarna jakość).
Witam nocną porą
-pierwsze zdjęcia z Flinty
Bertone napisał(a):
To u mnie jest coś nie halo Jak zwiększam kompresje to cyferki rosnąshprot napisał(a):
większa kompresja = mniejszy rozmiar.
hmmm...
Dziękuję za wizyty.
2 dzisiejsze
99
Przypuszczam że przy flincie się rozwiniesz.
Się umówimy jak będziesz miał wolny czas i chętnie przetestuję to cacko.
To nie wampirek a Karinka po jagodach
- zdjęcie słabe jakościowo ale nie mogłem się powstrzymać
Misiek025 napisał(a):
99