Podziel się wrażeniami!
W dniu 17 lutego 2016 roku wydaliśmy uaktualnienie oprogramowania (3.317), w celu poprawienia stabilności i ogólnej wydajności Sony Android TV.
Niestety, wykryto problem techniczny w Holandii, który skutkuje błędnym zachowaniem TV podczas jego użytkowania.
Jako środek ostrożności w interesie wszystkich naszych klientów, zdecydowaliśmy się zawiesić, dystrybucję oprogramowania bezpośrednio do telewizora. Pozwoli to uniknąć żadnych dalszych problemów a naszym inżynierom w pełni zbadać przyczyny błędu.
Dokładamy naszych wszelkich starań i będziemy na bieżąco informować o znalezionych rozwiązaniach lub dalszych uaktualnieniach oprogramowania.
W międzyczasie, nadal można pobrać oprogramowanie z naszej strony wsparcia i zainstalować go na waszym TV za pomocą urządzenia pamięci masowej USB.
Przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za cierpliwość.
Widać w Holandii forum ma lepszą siłę przebicia a jak to się ma z naszymi uwagami? Leci to w ogóle gdzieś dalej? Może jest jakiś inny bardziej bezpośredni sposób zgłaszania problemów?
Witam,
Wszelkie problemy można zgłaszać do Supportu Sony.
Pozdrawiam
Jak ja napisałem do Supportu Sony zgłaszając błędy w oprogramowaniu, którę występują nie tylko na moim egzemplarzu to mi napisali, żebym zgłosił naprawe i wezwał serwis...
Na angielskim czy niemieckim forum Sony jest założony jeden podwieszony temat dotyczący oprogramowania na androidzie i użytkownicy zgłaszają jakie błędy w oprogramowaniu zauważyli.
Mnie też to dziwi, że na polskim forum nie ma podwieszonego tematu z napotkanymi błędami, które dodatkowo ktośby mógł moderować. W końcu to nie tablica wstydu a łatwiejszy dostęp do informacji dla wielu użytkowników.
Zapraszam wszystkich do wątku:
https://community.sony.pl/t5/telewizory/tv-wersja-
Pozdrawiam