anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

75x9105c Tryb Gra

soonny
Poszukiwacz

75x9105c Tryb Gra

Witam,

Mam android tv podpiety pod amplituner yamaha rx-a1040 i do ampli mam wpiete sat, blu ray, ps4 i wii u. Satke ogladam w trybie kino pro, ale jesli wlacze np ps4 to telewizor zmienia mi automatycznie tryb na GRA. Problem pojawia sie gdy wylacze konsole i przlacze sie na sat albo blu ray poniewaz TV nie pozostaje w trybie gra a nie kino pro. Dlatego mam takie pytania:

Czy da sie to ustawic w tryb automatyczny ?

Czy tv nie potrafi rozronic wejsc w amplitunerze?

Czy jesli nie potrafi rozronic wejsc to czy da sie zablokowac tryb kino pro na stale a recznie przelaczac w tryb gry podczas grania?

Oczywiscie TV jest podpiety z amplitunerem kablem hdmi z trybem arc a reszta urzadzen podpieta jest do amplitunera.

Pozdrawiam

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
Sony_Polska
Community Team

Witamy

Tryb automatyczny na wejsciach HDMI odnajdziemy:

Ustawienia /ekran / Obraz/ Tryb obrazu

Pozdrawiamy

Zespół Sony

soonny
Poszukiwacz

Dokładnie tak.

Ustalmy, ze mamy dwa tryby obrazu

1.[TRYB ORAZU] [wlasny, kino, kino pro, zywy, gra itd]

2.[TRYB OBRAZU AUTO] [wyl, 24p, auto]

Jesli TRYB 1 ustawie tak jak chce, to jest przypisany na stale do wszystkich urzadzen np. KINO PRO

Jesli TRYB 2 przelacze na AUTO to TRYB 1 zmienia sie zawsze na GRA dla wszystkich urzadzen.

Czy jest mozliwosc ustawic TRYB 2 w pozycje AUTO, tak zeby po wlaczeniu konsoli TRYB 1 przestawial sie w GRA, a po wlaczeniu SAT czy BR przechodzil na tryb KINO PRO lub w obojetnie ktory TRYB 1 sobie ustale?

Dodam, ze TV operuje na zlaczu nr 4 HDMI/ARC, a urzadzenia sa kolejno wpiete w aplituner, czyli zmiana wejsc kolejnych urzadzen odbywa sie w amplitunerze a nie w TV.

Oczywiscie zakładam, ze jesli dane urzadzenia podpinam bezposrednio do TV do kolejnych zlacz HDMI, to TV pozwala ustawic niezalezne ustawienia na kazde swoje zlacze HDMI