annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

HDR indelingen

profile.country.DE.title
Peter_S.
Genius
3.453  Weergaven

Wat zijn de compatibele HDR (High Dynamic Range)-indelingen op de Android TV van Sony?

  • HDR (groot dynamisch bereik):
    HDR maakt de verwerking mogelijk van helderheidsinformatie van een breed dynamisch bereik in vergelijking met SDR-signalen (standaard dynamisch bereik) die voor normale uitzendingen worden gebruikt. Zo kunnen kleurschakeringen worden weergegeven in heldere gebieden die vaak te felle highlights hebben en tinten in donkere gebieden die vaak verloren gaan. Het maakt de weergave van beelden mogelijk met diepte- en driedimensionale effecten, waardoor het lijkt alsof u het met eigen ogen ziet.

     
  • HLG (Hybrid Log-gamma):
    HLG, zoals de naam al aangeeft, is een 'hybride' indeling waarmee de uitvoer van HDR-beelden mogelijk wordt gemaakt, vergelijkbaar met HDR10 en Dolby Vision. Met HLG kunnen ook films met een goed gebalanceerde helderheid worden weergegeven, zelfs op SDR-tv's (standaard dynamisch bereik).

  • HDR10:
    HDR10 is een technologie die wordt gebruikt in combinatie met Ultra HD Blu-ray.

  • Dolby Vision:
    Een van de door Dolby ontwikkelde HDR-technologieën. Het brengt scènes tot leven met prachtige highlights, diepere donkere tinten en levendige kleuren. Dolby Vision is een HDR-oplossing die een overweldigende bioscoopervaring creëert in uw eigen woonkamer.

 

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Hieronder vindt u een HDR-compatibiliteitstabel:

Ingang
(service/apparaat)
HDR indeling

Serie modellen Android TV van Sony

X93C, X94C, X90C
S85C, X85C, XD93, XD94, XD85 en 
SD85

XD75, XD80, XD83,
SD80, XD70, XE80, XE85 en XE90

ZD9, A1, AF8
XE93, XE94
XF90, XF85, XF80, XF75

Ingebouwde tuner DVB-S HLG

-*1

Diensten/apps
voor videostreaming
HDR10

Dolby Vision

-

-

-*1 *2

HLG

-

Ingangsaansluiting  HDMI HDR10/HLG/Dolby Vision

✔/ -*1 / -

✔/ ✔/ -

✔/ ✔/-*1 *3

USB HDR10/HLG

✔/ -*1

✔/ ✔

✔/ ✔

*1: Wordt ondersteund door een software-update.
*2: Voor het afspelen van Dolby Vision-inhoud moet de videostreamingapp/-service ondersteuning bieden voor Dolby Vision. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de app-/serviceprovider.
*3: Nadat de tv van Sony de software-update heeft ontvangen, is er ook een update nodig voor apparaten die zijn verbonden met de tv via HDMI waarop u Dolby Vision-inhoud afspeelt (zoals mediaspelers voor streaming en UHD Blu-ray-spelers). Dit is vereist om Dolby Vision te kunnen blijven ondersteunen op de apparaten. Voor meer informatie over de timing van een update voor een bepaalde speler, neemt u contact op met de fabrikant van de speler.

OPMERKING: De S80C-, X83C- en X80C-serie en 2K-modellen die zijn uitgebracht in 2015, zijn niet HDR-compatibel.