Podziel się wrażeniami!
Aktualizacja Z1 compact do Androida 5.1.1
Co do zmian względem poprzedniej wersji może i użyteczne i nowe lecz dlaczego znikną zegar pokazujący ile zostało czasu do naładowania baterii niby pokazywał przybliżony czas ale był użyteczny...
no a teraz co nie działa
-odłączanie samoczynne karty pamięci przed aktualizacją wszystko działało teraz byle apka potrafi zawiesić całą słuchawkę bo jak przeniesiona na kartę a ta zostanie nieoczekiwanie odłączona to tel wisi
-aparat po aktualizacji tragedia zdjęcie pstryk i tyle przy kapce szczęścia się tylko wyłączy a jak nie to zawias próby nagrywania kończą się tak samo;
-album i odtwarzacz filmów ba nagrań które zrobiłem przed aktualizacją teraz prawie nie da się odtworzyć bo albo się uda albo błąd odtwarzania a przepraszam (Nieoczekiwany błąd...)parokrotna próba uruchomienia jakiegokolwiek nagrania skutkuje zawieszeniem słuchawki;
(a karty pamięci mam dwie już bo myślałem, że stara która w zasadzie też była nowa padła niestety to aktualizacja bo obie kary są sprawne i na obu to występuje)
-odtwarzać muzyki ten sam problem tylko tu akurat winę ponosi wciąż odłączająca się karta pamięci
Podkreślam tel używam dopiero 4 miesiąc i przed aktualizowaniem tego oprogramowania było wszystko ok po aktualizacji tragedia
-zmiana kosmetyczna raportowania sms/mms o dostarczeniu wiadomości; nie wiem co za mądry wpadł na to by pozbyć się tego ✓ na rzecz tak subtelnego przyciemniania i rozjaśniania tekstu że nawet nie zauważam różnicy
-zasiąg sieci tu muszę przyznać niby spadł ale przestał pływać i przeskakiwać z nadajnika na nadajnik zjadając baterie jeden plus
-po aktualizacji potrafi bez żadnego powodu zerwać połączenie z siecią 3g i no w sumie 2 razy do tej pory wifi bo stwierdzi ze nie będzie możliwości korzystania z internetu i … i już ratuje ponowne uruchomienie teflonu a w przypadku wifi ponowne połączenie bo o dziwo rozłączy i wyłączy WiFi
przywróciłem ustawienia fabryczne i tak daje te same błędy Android 5.1.1
chciałbym teraz zasięgnąć opinii może komuś też AKTUALIZACJA utrudnia korzystanie z telefony czy może tylko mi ?
Podkreślam iż przed tą aktualizacją nie było żadnych z tych i takich problemów z moją z1compact, a to jest tylko zbiór z 2 dni po aktualizacji co dalej... ?
wiec moje pytanie czy ktoś może ma takowe problemy z 5.1.1 w tel z1compact ?? a może coś innego czego nie zauwarzyłem, a chętnie sprawdze...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Spróbuj jeszcze procedury naprawy oprogramowania telefonu z poziomu aplikacji dla systemu Windows/OSX.
Mateusz2510, witaj na forum!
Ponieważ na tym forum nie zajmujemy się telefonami, wydaje mi się, że uzyskasz szybszą odpowiedź kontaktując się bezpośrednio z infolinią Sony Mobile:
telefon +48 22 22 77 444,
Poniedziałek - piątek : 08:00 - 18:00
e-mail: questions.pl@support.sonymobile.com
http://www.sonymobile.com/gb/support/contact-us/country/pl_PL/ (z menu wybierz "Polska")
Powodzenia, pozdrawiam,
Agnieszka_J
serdecznie dziękuje za zainteresowanie ale już rano wpadłem na to iż faktycznie sony w swoim oprogramowaniu PC Companion posiada takową opcje i w zasadzie to pomogło choć dalej marudzi tel podczas otwierania nagrań w niższej rozdzielczości zrobionych inną słuchawką(pewnie po którejś aktualizacji odtwarzacza wideo problem zniknie): większość problemów znikła nie ma już problemu z kartą pamięci czy aparatem jak na razie i oby w ogóle więc jeśli ktoś posiada Z1c lub ^ i skorzystał z ostatniej aktualizacji i wystąpiły podobne objawy niech nie traci czasu na przywracanie ustawień fabrycznych z poziomu telefonu bo to nic nie da sprawdziłem więc wiem
jeszcze raz serdecznie dziękuj ...
Miło słyszeć, że telefon sprawuje się znacznie lepiej