anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

xperia z1 compact aktualizacja do 5.1.1

ROZWIĄZANE
mateusz2510
Nowicjusz

xperia z1 compact aktualizacja do 5.1.1

Aktualizacja Z1 compact do Androida 5.1.1

Co do zmian względem poprzedniej wersji może i użyteczne i nowe lecz dlaczego znikną zegar pokazujący ile zostało czasu do naładowania baterii niby pokazywał przybliżony czas ale był użyteczny...

no a teraz co nie działa

-odłączanie samoczynne karty pamięci przed aktualizacją wszystko działało teraz byle apka potrafi zawiesić całą słuchawkę bo jak przeniesiona na kartę a ta zostanie nieoczekiwanie odłączona to tel wisi

-aparat po aktualizacji tragedia zdjęcie pstryk i tyle przy kapce szczęścia się tylko wyłączy a jak nie to zawias próby nagrywania kończą się tak samo;

-album i odtwarzacz filmów ba nagrań które zrobiłem przed aktualizacją teraz prawie nie da się odtworzyć bo albo się uda albo błąd odtwarzania a przepraszam (Nieoczekiwany błąd...)parokrotna próba uruchomienia jakiegokolwiek nagrania skutkuje zawieszeniem słuchawki;

(a karty pamięci mam dwie już bo myślałem, że stara która w zasadzie też była nowa padła niestety to aktualizacja bo obie kary są sprawne i na obu to występuje)

-odtwarzać muzyki ten sam problem tylko tu akurat winę ponosi wciąż odłączająca się karta pamięci

Podkreślam tel używam dopiero 4 miesiąc i przed aktualizowaniem tego oprogramowania było wszystko ok po aktualizacji tragedia

-zmiana kosmetyczna raportowania sms/mms o dostarczeniu wiadomości; nie wiem co za mądry wpadł na to by pozbyć się tego na rzecz tak subtelnego przyciemniania i rozjaśniania tekstu że nawet nie zauważam różnicy

-zasiąg sieci tu muszę przyznać niby spadł ale przestał pływać i przeskakiwać z nadajnika na nadajnik zjadając baterie jeden plus

-po aktualizacji potrafi bez żadnego powodu zerwać połączenie z siecią 3g i no w sumie 2 razy do tej pory wifi bo stwierdzi ze nie będzie możliwości korzystania z internetu i … i już ratuje ponowne uruchomienie teflonu a w przypadku wifi ponowne połączenie bo o dziwo rozłączy i wyłączy WiFi

przywróciłem ustawienia fabryczne i tak daje te same błędy Android 5.1.1

chciałbym teraz zasięgnąć opinii może komuś też AKTUALIZACJA utrudnia korzystanie z telefony czy może tylko mi ?

Podkreślam iż przed tą aktualizacją nie było żadnych z tych i takich problemów z moją z1compact, a to jest tylko zbiór z 2 dni po aktualizacji co dalej... ?

wiec moje pytanie czy ktoś może ma takowe problemy z 5.1.1 w tel z1compact ?? a może coś innego czego nie zauwarzyłem, a chętnie sprawdze...

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Spróbuj jeszcze procedury naprawy oprogramowania telefonu z poziomu aplikacji dla systemu Windows/OSX.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Mateusz2510, witaj na forum!

Ponieważ na tym forum nie zajmujemy się telefonami, wydaje mi się, że uzyskasz szybszą odpowiedź kontaktując się bezpośrednio z infolinią Sony Mobile:
telefon +48 22 22 77 444,
Poniedziałek - piątek : 08:00 - 18:00
e-mail: questions.pl@support.sonymobile.com
http://www.sonymobile.com/gb/support/contact-us/country/pl_PL/ (z menu wybierz "Polska")

Powodzenia, pozdrawiam,

Agnieszka_J

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Spróbuj jeszcze procedury naprawy oprogramowania telefonu z poziomu aplikacji dla systemu Windows/OSX.

mateusz2510
Nowicjusz

serdecznie dziękuje za zainteresowanie ale już rano wpadłem na to iż faktycznie sony w swoim oprogramowaniu PC Companion posiada takową opcje i w zasadzie to pomogło choć dalej marudzi tel podczas otwierania nagrań w niższej rozdzielczości zrobionych inną słuchawką(pewnie po którejś aktualizacji odtwarzacza wideo problem zniknie): większość problemów znikła nie ma już problemu z kartą pamięci czy aparatem jak na razie i oby w ogóle więc jeśli ktoś posiada Z1c lub ^ i skorzystał z ostatniej aktualizacji i wystąpiły podobne objawy niech nie traci czasu na przywracanie ustawień fabrycznych z poziomu telefonu bo to nic nie da sprawdziłem więc wiem

jeszcze raz serdecznie dziękuj ...

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Miło słyszeć, że telefon sprawuje się znacznie lepiej :grin: