annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Het laatste nieuws over 360 Reality Audio.

profile.country.GB.title
_J.G.M_
Community Team
Community Team
476  Weergaven

main.jpg

 

360 Reality Audio is de unieke audio-ervaring, ontwikkeld door Sony, die luisteraars het gevoel geeft alsof ze worden meegevoerd door geluid overal om hen heen: alsof de band waarnaar ze luisteren in dezelfde kamer speelt.

 

Sinds de introductie staat deze technologie in de schijnwerpers na succesvolle samenwerkingen met verschillende artiesten en op dit moment is Sony druk bezig een compleet ecosysteem in te richten om deze ervaring voor meer mensen overal ter wereld toegankelijk te maken.

 

 

Maar hoe werkt 360 Reality Audio?

 

Om een realistisch, driedimensionaal geluidsveld te creëren, wordt gebruikgemaakt van objectgebaseerde audiotechnologie. Als u dit nog niet hebt ervaren, raden we warm aan om meer over deze technologie te ontdekken en 360 Reality Audio hier zelf te beluisteren.

 

Tijdens de contentcreatie worden locatiegegevens gekoppeld aan elke audiobron, van de drums tot de gitaar en zang, en in een sferische ruimte geregistreerd. Hierdoor waant de luisteraar zich in de opnamestudio.

 

Tijdens het afspelen zorgt 360 Reality Audio voor optimale aanpassing van de geluidservaring aan de luisterkenmerken van elke individuele luisteraar, dankzij een geavanceerd algoritme en afbeeldingen van hun oren, waarvan de luisteraar kan kiezen om deze te gebruiken bij een compatibele hoofdtelefoon en de Sony | Headphones Connect-app.

 

Op het moment dat geluid normaliter uw trommelvlies bereikt, is het al door talloze oppervlakken weerkaatst, zoals de muren, de vloer, en zelfs uw eigen lichaam, waardoor we onderbewust vaststellen waar een geluid vandaan komt. 360 Reality Audio maakt gebruik van deze kenmerken om de gewaarwording te creëren dat het geluid van buiten de hoofdtelefoon komt en biedt op deze manier een ruimtelijk geluidsveld en een meeslepende luisterervaring.

 

Samenwerken met artiesten.

 

Op dit moment zijn we bezig met het maken van een volledig ecosysteem, zodat meer mensen kunnen genieten van 360 Reality Audio: van instrumenten leveren en de benodigde training geven aan de productiestudio's van platenmaatschappijen, tot en met de distributie van nummers van populaire artiesten van Sony Music Entertainment, zoals The Chainsmokers en Kane Brown.

 

Streamingdiensten als Deezer en Tidal brengen al nummers in 360 Reality Audio, dus als u het hebt uitgeprobeerd, laat ons dan hieronder weten hoe u het hebt ervaren en hoe het naar uw mening de muziekindustrie vooruit kan helpen.

 

Dit artikel is een bewerkte versie van het origineel op Sony.net, dat hier beschikbaar is: https://www.sony.net/SonyInfo/technology/stories/360RA/