Podziel się wrażeniami!
Cześć,
po aktualizacji do Windows 10, oczywiście po otrzymaniu stosownej informacji ze strony Sony, że mój komputer spełnia warunki nowej platformy, stale zrywane jest połączenie WiFi z routerem. Dla wcześniejszego Windows 7 nigdy to nie miało miejsca. Co kilkanaście minut na ikonie dostępu do Internetu pojawia się piękna żółta gwiazdka i jedynie co można zrobić, to zabawa przełącznikiem i wył/wł VAIO Smart Network lub klikanie w ikonę połączenia. Jak widzę na forum, ten problem występuje również w innych VAIO.
Czy Sony zna rozwiązanie tego bardzo uciążliwego problemu? Dziękuję za pomoc i sugestie.
Sorry, ale czy mógłby mi ktoś tutaj pomóc?
Cześć, czy próbowałeś przeinstalować sterowniki dla twojej karty sieciowej lub zainstalować nowe?
W menedżerze urządzeń usunąłem kartę i zainstalowałem ją od nowa. To nie rozwiązało problemu. Na stronie Intela nie znalazłem sterowników karty pod Windows 10, jest natomiast informacja, że produkty wyprodukowane w 2011 roku (i wcześniejsze) nie będą miały nowych driverów. Zwróciłem się do Intela i czekam na ich odpowiedź. Zapytałem ich, czy mogą zaproponować mi zamiennik użytkowanej przeze mnie karty WiFi inną, którą bez problemu zamontuję, zgodną z Win10.
W między czasie otrzymałem informację z Sony, że moje Vaio nie zostało oficjalnie potwierdzone ze zgodnością z Windows 10. Nie bardzo to rozumiem, bo przed instalacją Win10, początkowo miałem informację, że Sony sprawdza kompatybilność składników z nowym systemem i jak będzie możliwe, to dopiero wtedy nastąpi aktualizacja, po czym, po miesiącu, dostałem informację o gotowości do zainstalowania Windows 10.
Ciężko mi cokolwiek zasugerować oprócz próby instalacji poprzednich wersji sterowników i weryfikacji, która z nich zadziała jak powinna.
Możesz też sprawdzić ustawienia energii czy nie ma tam czasem zaznaczonych ptaszków przy opcji oszczędzania energii. Być może to powoduje rozłączanie sieci.
Pozdrowienia!