Podziel się wrażeniami!
Szanowni Państwo,
od ponad miesiąca jestem użytkownikiem SONY VAIO TAP 11, model SVT112A5FM. Od samego początku pojawia się problem z łącznością pomiędzy bezprzewodową klawiaturą, a komputerem. Po różnym okresie czasu od włączenia - 15 minut, 2 godziny, czasem więcej - klawiatura przestaje działać. Jest naładowana i traci komunikację z komputerem. Dopiero ponowne jego uruchomienie rozwiązuje problem. Proszę o pilną interwencję, gdyż drugi laptop kupiony do firmy ma ten sam problem - identyczny model. Nie muszę pisać, jak bardzo jest to irytujące podczas pisania np, w Word.
pozdrawiam
Tomasz
Witam,
Tego rodzaju problem z klawiaturą może być wywołany przez kilka czynników:
1. Dystans między klawiaturą, a komputerem może być zbyt duży. Proszę upewnić się, że jest to maksymalnie 0,5 metra.
2. Jeżli jeden z przycisków jest zbyt długo naciskany, wówczas włącza się zabezpieczenie i klawiatura przestaje nadawać. W tym wypadku tylko restart komputera przywraca działanie. Należy unikać zbyt długiego naciskania jednego klawisza.
3. Mógł też wystąpić problem oprogramowania. Zainstalowanie poniższej "łatki" powinno rozwiązać tego typu problem.
http://www.sony.co.uk/support/en/content/cnt-dwnl/
Pozdrawiam,
Barbara_K
ad-1 Dystans jest prawidłowy - klawiatura przylega do komputera
ad-2 Taka sytuacja nie ma miejsca
ad-3 Zainstalowałem łatkę.
Problem dotyczy Bluetooth, który notorycznie się wyłącza/zawiesza. Ustawienia komputera - Komputer i urządzenia - Opcja Bluetooth ginie. Dopiero Vaio Care - Narzędzia zaawansowane - Przywracanie - Zainstaluj ponownie aplikacj i sterowniki - Bluetooth i restart komputera przywraca działanie klawiatury i działanie Bluetooth.
Proszę w trybie pilnym o łatkę.
Dodatkowo, czemu nie ma opcji włącz funkcję jasności adaptacyjnej, gdzie można ją również wyłączyć? W zaawansowanych ustawieniach zasilani powinna być widoczna dla Windows 8.1 Przynajmniej takie informacje są w Internecie.
pozdrawiam
Mam ten sam problem...
Czy znalazłeś na to jakieś rozwiązanie ?
Witam:
Funkcja wyłączenia czujnika światła jest w ustawieniach windows w innych komputerach jest w planach zasilania
Jestem posiadaczem Sony Vaio Tap 11 (SVT1122S9E) i mam następujacy problem:
Klawiatura często przerywa podczas pisania. Często "gubi litery". Nie pomogło zainstalowanie latki, nie zmieniła nic aktualizacja systemu Windows, aplikacja Pairing Tool również, problem ciągle trwa. Dodatkowo podczas ladowania w stacji dokującej tabletu szybko gaśnie lampka naładowania. Model był już wymieniany na nowy i to już drugi egzemplaż z tym samym problemem, wiec myśle ze to problem oprogramowania. Proszę o pomoc.