Podziel się wrażeniami!
Wątek ten powstał z myślą o miłych spotkaniach nie tylko śląskiej ekipy - zapraszamy wszystkich:smileythumbsup:
Najbliższe spotkania:
Czantoria, czyli górskie klimaty na wyciągnięcie dłoni.
Kiedy: 05.01.2014r.
O której: 7:45
Start: Katowice dw PKP
Jedyny sensowny pociąg startuje o 8:00 z dworca PKP w Katowicach. Niech każdy przyjedzie wcześniej i we własnym zakresie kupi bilet.
Na miejscu o 10.
Kolejka 'tam i nazot': 18zł
Idziemy na wieżę: 6 lub 5zł (grupowo, czyli powyżej 10 os.)
Idziemy do schroniska po czeskiej stronie.
Schodzimy do kolejki.
Zjeżdżamy.
Obiadek/Biesiada.
Powrót:
PKP/KŚ: 13:57 (bez sensu, ale gdyby była kiepska pogoda...) lub 20:01 (trochę późno, ale w doborowym towarzystwie czas zleci nam szybko)
WISPOL (bus): 18:31
Wezmę tablet, to sobie pooglądamy zdjęcia, które miały być oglądane na spotkaniu opłatkowym
Pierwotna treść tego posta:
----------------------------------------------------
Chciałbym poinformować, o wypadzie 23 maja do Ustronia.
Odwiedzimy "Leśny Park"
www.lesnypark.pl
wyruszać będziemy z dworca PKP w Katowicach. Parę osób zapewne będzie na nas czekać na miejscu lub się dosiądzie po drodze
W Leśnym Parku na wyciągnięcie dłoni będziemy mieli dostęp do zwierzyny, pokazy lotów ptaków etc.
W 2-gim tegorocznym numerze Digital Foto-Video to miejsce zostało opisane i polecone dla takich jak my:smileymrgreen:
także liczę na Was i zapraszam wszystkich (z całej Polski i jeszcze dalej)
konkretne godziny (odjazdów etc.) podam jak będziemy już bliżej "terminu"
Wstępna lista:
1.Kris
2.Ania Krisowa
3.Lajam
4.Lajamka (?)
5.Doslav
Edit:
mam już konkret godzinę odjazdu.
wyruszamy w Sobotę 23 maja, z dworca w Katowicach o 7.49.
Proponuję spotkać się pod zegarem (dw.pkp) o 7:30
Na miejscu (tj. Ustroń Zdrój) przybywamy o 9:40.
Zanim dojdziemy etc Leśny Park będzie już otwarty. Loty ptaków są o 11, 14 i 16. Więc na pierwsze dwa się załapiemy
Po foteczkach w Parku przejdziemy się na obiadek i małe czytanko:smileymrgreen:
Powrót => trudno jest określić o której będziemy wracać. Z reguły na 21-22 jesteśmy w Katowicach
kris napisał(a):
to ja chętnie przygarnę Twój statyw
w Guido łatwych warunków do focenia nie ma, no ale to kopalnia. Jakby pokazali jak niektóre maszyny działają to byłoby parę fajnych kadrów
termin trochę nie tę ... więc chyba beze mnie
ale liczę na zdjęcia
w Guido łatwych warunków do focenia nie ma, no ale to kopalnia. Jakby pokazali jak niektóre maszyny działają to byłoby parę fajnych kadrów
Tomek69N napisał(a):
hovany napisał(a):
Pomyślałbym o jakichś fajnych światełkach. Błyskotki niezbędne.
Już raz widziałem zbiór błyskotek... w Cieszynie. Ale właśnie dlatego mówię o światełkach, które dadzą lepszy efekt niż lampy. Tak mi się przynajmniej wydaje.
kontaktowałem się z działem promocji w GUIDO, bo zależy mi na tym byśmy mogli tam być dłużej niż standardowa wycieczka (na temat tego, że jest wtedy mało czasu wie najlepiej mat_czok). Udało mi się ten temat załatwić (pójdziemy bez przewodnika, ale będziemy mieli za darmo więcej czasu). Niestety nie ma mowy by to było w grudniu (mają "tłoczno"). Dlatego przenoszę ten wyjazd na styczeń (końcówkę). Mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi za złe, że podjąłem taką decyzję - ale moim zdaniem jeśli udało się załatwić bez dodatkowych opłat bycie tam dłużej, to dla nas jest dobra decyzja - więcej czasu na rozkładanie ze statywami się przyda.
Swoją drogą jutro w Altusie jest Piotr Parvi z SFT.
Do osób się wybierających: może umówmy się na jakąś "godzinę". Po spotkaniu z Piotrkiem, możemy się przejść pogadać do jakiejś ciepłej knajpy
Rozumiem i popieram Twoją decyzję :smileythumbsup:kris napisał(a):
kontaktowałem się z działem promocji w GUIDO, bo zależy mi na tym byśmy mogli tam być dłużej niż standardowa wycieczka (na temat tego, że jest wtedy mało czasu wie najlepiej mat_czok). Udało mi się ten temat załatwić (pójdziemy bez przewodnika, ale będziemy mieli za darmo więcej czasu). Niestety nie ma mowy by to było w grudniu (mają "tłoczno"). Dlatego przenoszę ten wyjazd na styczeń (końcówkę). Mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi za złe, że podjąłem taką decyzję - ale moim zdaniem jeśli udało się załatwić bez dodatkowych opłat bycie tam dłużej, to dla nas jest dobra decyzja - więcej czasu na rozkładanie ze statywami się przyda.
Bardzo chętnie :smileythumbsup:kris napisał(a):
Swoją drogą jutro w Altusie jest Piotr Parvi z SFT.
Do osób się wybierających: może umówmy się na jakąś "godzinę". Po spotkaniu z Piotrkiem, możemy się przejść pogadać do jakiejś ciepłej knajpy
Dla mnie o 16:00 za wcześnie - nie będzie jak zaparkować w pobliżu budynku.