anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Przedstawiamy zwycięzcę naszego konkursu

profile.country.DE.title
Peter_S.
Genius
273 wyświetleń

gotowe2.jpgPrzedstawiamy zwycięzcę naszego konkursu „Jedzenie”. Poprosiliśmy go, żeby opowiedział nam o sobie i o okolicznościach powstania nagrodzonego zdjęcia. Zapraszamy do lektury wywiadu.

Zacznijmy od tego, gdzie mieszkasz, co robisz i skąd wzięło się Twoje zainteresowanie fotografią?

Mieszkam pod Poznaniem. Na co dzień zajmuje się fotografią, głównie reklamową. Podczas studiowania fotografii razem z moim chłopakiem stworzyliśmy duet fotograficzny i tak od ponad 3 lat pracujemy razem.

Moje zainteresowanie fotografią podkradłam tacie, który od zawsze interesował się fotografią. Jako dziecko uwielbiałam przeglądać stare albumy rodzinne, póżniej jako nastolatka podkradałam aparat tacie aż w końcu dostałam swój pierwszy profesjonalny aparat.

Co poczułeś, gdy dowiedziałeś się o wygranej?

Byłam bardzo szczęśliwa ale również zaskoczona, ponieważ po raz pierwszy udało mi się wygrać konkurs fotograficzny!

Co natchnęło Cię do utrwalenia tego obrazu i jakiego użyłeś sprzętu?

Podczas studiów chodziliśmy na pizzę do naszego znajomego Włocha, Angelo, który prowadzi niewielką pizzerie w Poznaniu. Pewnego dnia razem z chłopakiem postanowiliśmy zrobić dla niego nietypową reklamę, która miała przykuć uwagę, głównie studentów. Stworzyliśmy serię zdjęć z pizzą w różnych, nietypowych konfiguracjach. Zdjęcie przedstawiające pizzę jako maseczkę jest jednym z nich. Zdjęcie zostało zrobione Nikonem d700.

Co doradziłbyś innym fotografom, żeby ułatwić im robienie zdjęć wartych zgłoszenia na konkurs?

Sądzę, że bardziej liczy się pomysł niż sam sprzęt. Zaskoczyć, roześmiać, poruszyć widza można nawet zdjęciem z telefonu, ważne żeby widzieć jakie emocję chcemy wywołać i starać się to zrobić.
Nie zniechęcać się i podejmować wyzwania konkursów! Konkurs zawsze motywuje do robienia ciekawych prac i rozwijania kreatywności, nawet jeśli nie zdobędziemy 1 miejsca.