Podziel się wrażeniami!
Witamy z pokładu Sony na Targach Łódzkich
hmm..... "na przyjaciół możesz liczyć "
no tak... mistrzowie drugiego planu pełną gębą
Zupełnie nie rozumiem po co się martwić WB, robiąc w RAWach i tak można sobie to ustawić wedle własnych upodobań w trakcie wywoływania. Bardziej bym się skupił na kadrowaniu niż na kolorach.
Jeśli chodzi o targi to trzeba przyznać że NIKON chyba jako jedyny postarał się o modelki z prawdziwego zdarzenia, było to widać jak pozowały a reszta raczej marnie marnie.
Zawiodłem się na SONY bo jak na największe stoisko to kiepsko. Same telewizory W zeszłym roku o niebo lepiej się postarali.
Style, z całym szacunkiem, ale targi foto to nie sesja fotograficzna.
Jak chcesz robić zdjęcia modelkom nie problem się z nimi umówić.
Ja jestem zadowolony, że nie było tak jak poprzednio. Przynajmniej było miejsce dla zwiedzających, a nie tylko chmary osób pstrykających bez opamiętania "bo są laski"! Uniknęliśmy przepychanek, zatorów na stoisku i gorąca (choć było i tak ciepło). Osoby zatrudnione do prezentacji sprzętu tak naprawdę musiały zajmować się pilnowaniem, żeby nikt nie przewrócił statywu, nie rozłączył kabli itp...
Mnie nie kręci fotografowanie w tłumie dziewczyny, która tak naprawdę nawet przez 5 sekund nie jest w stanie spokojnie popatrzeć w 1 stronę, a nie mówię już o skierowaniu wzroku tam gdzie ja bym chciał. W dodatku niefajnie jest kiedy ktoś napiera z tyłu lub włazi Ci w kadr. A nie daj boże kawę wylewa
Witam jest to mój pierwszy post. Poszedłem na targi i kompletnie osłupiałem jak zobaczyłem stoisko Sony. W porównaniu do innych firm to niebo a ziemia. Dorzucam kilka fotek odemnie.
Style napisał(a):
Jeśli chodzi o targi to trzeba przyznać że NIKON chyba jako jedyny postarał się o modelki z prawdziwego zdarzenia, było to widać jak pozowały a reszta raczej marnie marnie.
Zawiodłem się na SONY bo jak na największe stoisko to kiepsko. Same telewizory W zeszłym roku o niebo lepiej się postarali.
Oj miejsce rzeczywiście było tylko troszeczkę się czuło jak w MM a nie na stoisku targowym.
Wydaje mi się że SONY nastawiło się na przyciągnięcie raczej mało wymagających klientów lubiących gadżety.
A pstrykanie lasek Lajam ma swoje zalety marketingowe. Zdjęcia ze stoisk z logo producenta śmigają po necie i dają darmową reklamę jeszcze wiele tygodni po targach a stoisko jak dział z marketu nie będzie zapamiętane.
Chciałem sobie przetestować jedno szkło to się dowiedziałem że tylko można popatrzeć na nie jak stoi w gablotce a w tamtym roku nie było z tym problemów.
Nikon nie prezentował nie wiadomo ilu rzeczy ale przyciągną ludzi do swojego stoiska i chyba właśnie o to chodzi.
Na takie targi nie przychodzą ludzie kupujący w markecie kompakta.
Style napisał(a):
Na takie targi nie przychodzą ludzie kupujący w markecie kompakta.
Witam
levisss
na 2 pierwszych zdjeciach niezle udało ci sie uszczelić ewe wojtasiuk jest to fotomodelka która ma własną agencje modelek. Znana z teledysku Grupy operacyjnej - wampir Kalwi&remi girls
pozdrawiam
Tak na prawdę to targi nie powinny oferować tego samego co mogę mieć w sklepie. Na targach liczę na to że podepnę sobie do body obiektyw lub aparat nad którego zakupem się zastanawiam i będę mógł go przetestować na odpowiednio przygotowanym stanowisku z modelką i oświetleniem. A nie patrzenie na gablotki !
Style napisał(a):
Tak na prawdę to targi nie powinny oferować tego samego co mogę mieć w sklepie. Na targach liczę na to że podepnę sobie do body obiektyw lub aparat nad którego zakupem się zastanawiam i będę mógł go przetestować na odpowiednio przygotowanym stanowisku z modelką i oświetleniem. A nie patrzenie na gablotki !