anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

slipknot1 -> nowa modelka, nowe portrety

profile.country.en_GB.title
slipknot1-----
Początkujący

slipknot1 -> nowa modelka, nowe portrety

Witam. To mój pierwszy post, ale forum czytam już od wielu miesięcy. Od maja jestem posiadaczem A500, i od tego momentu trwają moje eksperymenty ;) Poniżej zdjęcia robione SIGMĄ 70-300 bez APO. Wczoraj zakupiłem wreszcie pierwszą stałke, 50mm 1.8 Sony, więc pewnie nie długo pojawią się ciekawsze ujęcia :D

Z góry dziękuję za wszystkie sugestie i rady :c22

37 ODPOW. 37
profile.country.pl_PL.title
art1-----
Początkujący

witaj
poprawne zdjęcia, chyba tylko w 1 ostrość lekko uciekła w bok ale niejest źle :)

Quartz.
Użytkownik

:c37
Ja sie przyczepię do zbyt centralnego kadrowania tych kwiatów.
Gdyby je przesunąć trochę w prawo/lewo to myślę, że zdjęcia będą ciekawsze.
W każdym razie, jak na początek jest nieźle.

PS. Miłego użytkowania stałki (ja staram się uzbierać na 35 : ) )

slipknot1-----
Początkujący

dziękuję za odpowiedź :) poniżej jeszcze kilka zdjęć Sigmą, która nie przeżyła tej próby - skończyła w serwisie. Przed samym wyścigiem wysiadł silnik AF, na szczęście zrobiłem wystarczającą ilość zdjęć podczas treningów i kwalifikacji ;]

spoltrebor1ofcej
Początkujący

Nie mogłem się powstrzymać, jaki tor? :nauseated_face:

A co do zdjęć to na 6. i 8. dlaczego nie mniejsze ISO? A tak w ogóle to ta wrzuta dużo bardziej mi się podoba niż wrzuta "kfiotkowo" :c34

Czekam na więcej :nauseated_face:

.cezar.
Początkujący

No nareszcie coś innego niż chabazie i badylki ;) Z F1 najbardziej 6- ostre, dynamiczne, może trochę zbyt dużo góry ale to detal. Na 8 mogłeś jednak wykadrować ogrodzenie na dole i ewentualnie wyprostować, bo teraz przechył jest troszkę niezdecydowany.

trebor napisał(a):

Czekam na więcej :nauseated_face:

I ja.
pzdr

slipknot1-----
Początkujący

Tor to Hockenheim :) Co do kadrowania to łatwo się mówi, ale siedziałem w miejscu gdzie bolidy wychodzą z zakrętu przy 240KM/h więc to była walka z żywiołem :slight_smile: Co do iso 400, tak jak w temacie jestem laikiem, pogoda była mocno w kratkę, co chwile padało i robiło się ciemno, więc eksperymentowałem.

Poniżej jeszcze kilka fotek z tego weekendu: (fotki z pit lane robione obiektywem kitowym)

.cezar.
Początkujący

slipknot1 napisał(a):

Co do kadrowania to łatwo się mówi,

Pewnie, że łatwo, bo mogłeś to zrobić podczas obróbki (dociąć trochę) :D .

slipknot1 napisał(a):

Ale ogólnie byłem bardzo zaskoczony jakością zdjęć, które udało mi się zrobić, przynajmniej pod względem ostrości. Nawet oglądając zdjęcia w oryginalnej rozdzielczości wiele jest po prostu idealnie ostrych, czego nie spodziewałem się po obiektywie za 600zł

Faktycznie, robią wrażenie.
Z ostatniej wrzutki zdecydowanie 10 jest najlepsza - niczego nie można się doczepić. Natomiast najgorzej wyszedł "dżenson baton ;]"
pzdr

Bertone.
Poszukiwacz

Witam
Zazdroszczę Ci tych zdjęć z F1.
Zaciekawiła mnie fotka nr. 14. Jest możliwości zrobienia takich zdjęć ???

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
slipknot1-----
Początkujący

Bertone -> weekend F1 rozpoczyna się w czwartek, wtedy ekipy się rozładowują, i posiadacze biletów weekendowych mogą na 2 godziny wejść na pit lane zobaczyć wszystko z bliska (tak zwane Pit Lane Walk). Często pojawiają się kierowcy, rozdają autografy itp. Dodatkowo można pooglądać z bliska treningi zmiany opon, co na żywo wydaje się 10 razy szybsze niż w TV :shock:

sg_cezar -> co do obróbki to rzeczywiście zdjęcia są bez żadnych zabiegów, jedynie zmniejszone. Dopiero dziś rozpoczynam zabawy w Gimpie ze zdjęciami, więc może coś więcej z nich wycisne :thumbsup:

ps. dżenson pojawił się niespodziewanie, i nie miałem czasu na zmianę obiektywu na zoom'a ;)