anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Przygoda rozpoczęta....czy stanie się życiem???

er_er_er
Początkujący

Przygoda rozpoczęta....czy stanie się życiem???

Od jakis 5 dni jestem szczęśliwym posiadaniem :c56 330 i dopiero sie uczę na standardowym kicie 18-55 to a to kilka moich pierwszych fotek licze na szczere opinie... jak juz krytykujesz napisz co zrobic by były lepsze...

120 ODPOW. 120
er_er_er
Początkujący

miło to słyszeć a co inni na ten temat :c56

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Takie pstryknięte trochę bez przygotowania...pasek od torebki, spuszczony wzrok, cień na twarzy, nieciekawe tło....

er_er_er
Początkujący

Plener umożliwiła stajnia ARABIKA Łódź ul Opolska 19.
Dziękuje Julka za tak miłą opiekę....

profile.country.pl_PL.title
podwys
Początkujący

Od razu zaznaczam że nie wiem czy zrobiłbym lepiej, ale nikt inny się nie odezwał więc ja napisze o kilku błędach które zauważyłem...

Fajny pomysł ogólnie! Choć może pora trochę nie trafiona, trochę ostre światło. Późnym wieczorem byłoby lepsze...
Kilka zdjęć aż się prosi o obróbkę (np 64). I raczej chodzi mi o proste kadrowanie niż stemplowania itp.

Przy tego typu zdjęciach pokusił bym się o mniejszą głębie ostrości żeby rozmyć momentami niezbyt ciekawy drugi plan...

Na zdjęciach 60 i 61 młoda para oświetlona jest z tyłu, mają cienie na twarzy, starałbym się ustawić tak aby światło mieć za plecami. W ostateczności można by spróbować dopalić trochę lampą, ale wbudowana pewnie niewiele zdziała. A zdjęcie 61 ma duży potencjał...

No i 52 jest ok.

er_er_er
Początkujący

bardzo przydatna wypowiedz czekam na więcej

gustaf------
Początkujący

Jak dla mnie ten plener to mały koszmarek...

Pozdrawiam :)

profile.country.PL.title
c.d.n.
Poszukiwacz

Potwierdzam uwagi podwysa.
Atuty: miejscówka i sympatyczni młodzi.
Minusy: nie wszędzie poradziłeś sobie ze światłem, ale największym minusem jest kadrowanie. Niemiłosiernie poszlachtowałeś biedne konie, nawet tam, gdzie nie musiałeś.
Np. na 56, 62 i 64 wystarczyło powyrzucać boki z ciętymi zwierzętami i już by nie drażniło. Przecież jest jak.
63 by się chyba obroniło, gdyby była na małej GO. Bo tak jest nie do przyjęcia.
Kadry mocno centralne. A nie zawsze muszą takie być.
Na zdjęciu podziękowaniowym jest ładna relacja człowiek - konik. Dałbym bliżej. I niżej. Przyklęknięcie przy dziękowaniu - w tym przypadku - daje dwie korzyści :c20
60-ka jest dynamiczna, ale byłaby bardziej, gdybyś był niżej.
Ja wybrałbym chyba 51, na 52 brakuje mi "twarzy".