Podziel się wrażeniami!
Od jakis 5 dni jestem szczęśliwym posiadaniem 330 i dopiero sie uczę na standardowym kicie 18-55 to a to kilka moich pierwszych fotek licze na szczere opinie... jak juz krytykujesz napisz co zrobic by były lepsze...
Bardzo dziękuje za OPINIE a szczególnie te krytyczne są dla mnie niezastąpione czekam na więcej
Ostatni fot bardziej pasuje do albumu rodzinnego niż do galerii - ale ja takie kasuje już w puszce, choć zdaję sobie sprawę że dla Ciebie ma wartość emocjonalną.
Dawno mnie tu nie było czas sie poprawić....
Pare nowych strzałów... czekających na opinie
Czy ktos wyrazi opinie ???
wszystkie portrety są stanowczo za ciemne. Czy przysłona na poziome f13-f14 ma tu jakieś szczególne zastosowanie ?
77 - czasem zdjęcia pod słońce wychodzą fajnie...ale to bardzo rzadko, ogólnie kadr mało ciekawy jest, jakieś puste drzewa, budynki? nie ładnie to wygląda
78 - ciemno, chyba balans bieli też nie ten i leci w prawo... ale ciekawa miejscówka na portrety, widziałbym tam mocne neony porozmieszczane i takie tam
79 - to że ciemno i przysłona deczko za mocno przymknięta to już shprot napisał ale ta chusta/materiał też jakoś nieciekawie wygląda
80 - jaśniej by się przydało, na dodatek w drugim kadrze po pokoju Ci się szwenda facet w krawacie
81 - osobiście zrobił bym to szerzej bo ogniskowa 55 nie jest stworzona do portretów twarzy, bardziej od pasa w górę
82 - lepsze niż reszta, ale cosik w DP rogu Ci się wemknęło w zdjęcie no i ten cień u góry, fajnie by też było szerzej je zrobić
shprot napisał(a):
wszystkie portrety są stanowczo za ciemne. Czy przysłona na poziome f13-f14 ma tu jakieś szczególne zastosowanie ?
trebor napisał(a):
77 - czasem zdjęcia pod słońce wychodzą fajnie...ale to bardzo rzadko, ogólnie kadr mało ciekawy jest, jakieś puste drzewa, budynki? nie ładnie to wygląda
78 - ciemno, chyba balans bieli też nie ten i leci w prawo... ale ciekawa miejscówka na portrety, widziałbym tam mocne neony porozmieszczane i takie tam
79 - to że ciemno i przysłona deczko za mocno przymknięta to już shprot napisał ale ta chusta/materiał też jakoś nieciekawie wygląda
80 - jaśniej by się przydało, na dodatek w drugim kadrze po pokoju Ci się szfenda
81 - osobiście zrobił bym to szerzej bo ogniskowa 55 nie jest stworzona do portretów twarzy, bardziej od pasa w górę
82 - lepsze niż reszta, ale cosik w DP rogu Ci się wemknęło w zdjęcie no i ten cień u góry, fajnie by też było szerzej je zrobić
na wiekszym otworku wychodzily baaardzo przepalone poniewaz robione byly z lampami studyjnymi.
wezme to pod uwage przy nastepnej wizycie
a mi sie wydawalo ze 81 i 82 cos w sobie maja ze sa ciemniejsze
u mnie tlo jest perfekcyjnie czarne
...i gdybyś zrobił odbitkę papierową, zapewne by takie pozostało. Na monitorach CRT też niewiele widać, jednak na lapku, który sporo rozjaśnia [pod pewnym katem... I nie zapominaj, że ludziska cZasem próbują "poprawiać" czyjeś zdjęcia, sprawdzać czy inaczej byłoby lepiej, więc wszelkie niedoróbki w tle "wyjdą", również to, że modelka dopiero co skończyła posiłek, nawet ust nie wytarła...