anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Przygoda rozpoczęta....czy stanie się życiem???

er_er_er
Początkujący

Przygoda rozpoczęta....czy stanie się życiem???

Od jakis 5 dni jestem szczęśliwym posiadaniem :c56 330 i dopiero sie uczę na standardowym kicie 18-55 to a to kilka moich pierwszych fotek licze na szczere opinie... jak juz krytykujesz napisz co zrobic by były lepsze...

120 ODPOW. 120
er_er_er
Początkujący

Bardzo dziękuje za OPINIE a szczególnie te krytyczne są dla mnie niezastąpione :) czekam na więcej

profile.country.pl_PL.title
tobaszc53
Początkujący

Ostatni fot bardziej pasuje do albumu rodzinnego niż do galerii - ale ja takie kasuje już w puszce, choć zdaję sobie sprawę że dla Ciebie ma wartość emocjonalną.

..shprot..
er_er_er
Początkujący
er_er_er
Początkujący

Czy ktos wyrazi opinie ???

profile.country.pl_PL.title
tobaszc53
Początkujący

wszystkie portrety są stanowczo za ciemne. Czy przysłona na poziome f13-f14 ma tu jakieś szczególne zastosowanie ?

..shprot..
profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

77 - czasem zdjęcia pod słońce wychodzą fajnie...ale to bardzo rzadko, ogólnie kadr mało ciekawy jest, jakieś puste drzewa, budynki? nie ładnie to wygląda
78 - ciemno, chyba balans bieli też nie ten i leci w prawo... ale ciekawa miejscówka na portrety, widziałbym tam mocne neony porozmieszczane i takie tam :D
79 - to że ciemno i przysłona deczko za mocno przymknięta to już shprot napisał ale ta chusta/materiał też jakoś nieciekawie wygląda
80 - jaśniej by się przydało, na dodatek w drugim kadrze po pokoju Ci się szwenda facet w krawacie
81 - osobiście zrobił bym to szerzej bo ogniskowa 55 nie jest stworzona do portretów twarzy, bardziej od pasa w górę ;)
82 - lepsze niż reszta, ale cosik w DP rogu Ci się wemknęło w zdjęcie no i ten cień u góry, fajnie by też było szerzej je zrobić :c20

er_er_er
Początkujący

shprot napisał(a):

wszystkie portrety są stanowczo za ciemne. Czy przysłona na poziome f13-f14 ma tu jakieś szczególne zastosowanie ?

na wiekszym otworku wychodzily baaardzo przepalone poniewaz robione byly z lampami studyjnymi.

trebor napisał(a):

77 - czasem zdjęcia pod słońce wychodzą fajnie...ale to bardzo rzadko, ogólnie kadr mało ciekawy jest, jakieś puste drzewa, budynki? nie ładnie to wygląda
78 - ciemno, chyba balans bieli też nie ten i leci w prawo... ale ciekawa miejscówka na portrety, widziałbym tam mocne neony porozmieszczane i takie tam
79 - to że ciemno i przysłona deczko za mocno przymknięta to już shprot napisał ale ta chusta/materiał też jakoś nieciekawie wygląda
80 - jaśniej by się przydało, na dodatek w drugim kadrze po pokoju Ci się szfenda
81 - osobiście zrobił bym to szerzej bo ogniskowa 55 nie jest stworzona do portretów twarzy, bardziej od pasa w górę
82 - lepsze niż reszta, ale cosik w DP rogu Ci się wemknęło w zdjęcie no i ten cień u góry, fajnie by też było szerzej je zrobić

77,79,81 - rozumiem
78- jest proste tyle ze lewa i prawa ściana sa rozne i daja takie wrazenie
80- na dodatek w drugim kadrze po pokoju Ci się szfenda ????? aaaaa juz rozumiem rozjasnilem obraz a tam co.... kumpel sie SZWĘDA ..... kalibracja monitora sie klania :( u mnie tlo jest perfekcyjnie czarne
82- oj przegapiłem
Dziekuje za rady beda pomocne..... i za to wlasnie uwielbiam to forum.... Nikt nie pisze postow typu blllleeee do d.. itp tylko jak juz ktos sie wypowiada to w sposob pomocny i motywujacy. Dzieki Panowie

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

na wiekszym otworku wychodzily baaardzo przepalone poniewaz robione byly z lampami studyjnymi.

Moc lampy można przecież regulować......a zdjęcia są niedoświetlone tak czy inaczej.
Mając oświetlenie studyjne warunki powtarzalności są spełnione więc wypada czasem dużej kombinować, aby osiągnąć odpowiedni efekt.

U Ciebie jest trochę za ciemno.

er_er_er
Początkujący

:) wezme to pod uwage przy nastepnej wizycie
a mi sie wydawalo ze 81 i 82 cos w sobie maja ze sa ciemniejsze

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

u mnie tlo jest perfekcyjnie czarne

...i gdybyś zrobił odbitkę papierową, zapewne by takie pozostało. Na monitorach CRT też niewiele widać, jednak na lapku, który sporo rozjaśnia [pod pewnym katem... I nie zapominaj, że ludziska cZasem próbują "poprawiać" czyjeś zdjęcia, sprawdzać czy inaczej byłoby lepiej, więc wszelkie niedoróbki w tle "wyjdą", również to, że modelka dopiero co skończyła posiłek, nawet ust nie wytarła...

------------------------------
fotoamator