Podziel się wrażeniami!
Od jakis 5 dni jestem szczęśliwym posiadaniem 330 i dopiero sie uczę na standardowym kicie 18-55 to a to kilka moich pierwszych fotek licze na szczere opinie... jak juz krytykujesz napisz co zrobic by były lepsze...
miło to słyszeć a co inni na ten temat
Takie pstryknięte trochę bez przygotowania...pasek od torebki, spuszczony wzrok, cień na twarzy, nieciekawe tło....
Dzisiejszy plener... czeka na opinie
Plener cz.2
plener cz.3
Plener umożliwiła stajnia ARABIKA Łódź ul Opolska 19.
Dziękuje Julka za tak miłą opiekę....
Od razu zaznaczam że nie wiem czy zrobiłbym lepiej, ale nikt inny się nie odezwał więc ja napisze o kilku błędach które zauważyłem...
Fajny pomysł ogólnie! Choć może pora trochę nie trafiona, trochę ostre światło. Późnym wieczorem byłoby lepsze...
Kilka zdjęć aż się prosi o obróbkę (np 64). I raczej chodzi mi o proste kadrowanie niż stemplowania itp.
Przy tego typu zdjęciach pokusił bym się o mniejszą głębie ostrości żeby rozmyć momentami niezbyt ciekawy drugi plan...
Na zdjęciach 60 i 61 młoda para oświetlona jest z tyłu, mają cienie na twarzy, starałbym się ustawić tak aby światło mieć za plecami. W ostateczności można by spróbować dopalić trochę lampą, ale wbudowana pewnie niewiele zdziała. A zdjęcie 61 ma duży potencjał...
No i 52 jest ok.
bardzo przydatna wypowiedz czekam na więcej
Jak dla mnie ten plener to mały koszmarek...
Pozdrawiam
Potwierdzam uwagi podwysa.
Atuty: miejscówka i sympatyczni młodzi.
Minusy: nie wszędzie poradziłeś sobie ze światłem, ale największym minusem jest kadrowanie. Niemiłosiernie poszlachtowałeś biedne konie, nawet tam, gdzie nie musiałeś.
Np. na 56, 62 i 64 wystarczyło powyrzucać boki z ciętymi zwierzętami i już by nie drażniło. Przecież jest jak.
63 by się chyba obroniło, gdyby była na małej GO. Bo tak jest nie do przyjęcia.
Kadry mocno centralne. A nie zawsze muszą takie być.
Na zdjęciu podziękowaniowym jest ładna relacja człowiek - konik. Dałbym bliżej. I niżej. Przyklęknięcie przy dziękowaniu - w tym przypadku - daje dwie korzyści
60-ka jest dynamiczna, ale byłaby bardziej, gdybyś był niżej.
Ja wybrałbym chyba 51, na 52 brakuje mi "twarzy".