Podziel się wrażeniami!
Od jakis 5 dni jestem szczęśliwym posiadaniem 330 i dopiero sie uczę na standardowym kicie 18-55 to a to kilka moich pierwszych fotek licze na szczere opinie... jak juz krytykujesz napisz co zrobic by były lepsze...
tompac napisał(a):
Czy aby niezbyt wygórowane oczekiwania jak na 2u tygodniowego posiadacza aparatu fotograficznego?
Nie bardzo rozumiem, że liczysz na to, że ktos przez 2-3 tygodnie nawkłada Ci do głowy takich mądrości, że nagle zaczniesz robić rewelacyjne foty. PO pierwsze to trochę cierpliwości, zwłaszcza dla siebie, pewne procesy (myślowe, poznawcze) potrzebują czasu, i nie pisze tutaj o 2,4, czy 8 tygodniach.
Tyle ze ja nie poddaje moich fot obrobce...
tompac napisał(a):
tompac napisał(a):
Czy aby niezbyt wygórowane oczekiwania jak na 2u tygodniowego posiadacza aparatu fotograficznego?
Nie bardzo rozumiem, że liczysz na to, że ktos przez 2-3 tygodnie nawkłada Ci do głowy takich mądrości, że nagle zaczniesz robić rewelacyjne foty. PO pierwsze to trochę cierpliwości, zwłaszcza dla siebie, pewne procesy (myślowe, poznawcze) potrzebują czasu, i nie pisze tutaj o 2,4, czy 8 tygodniach.
nie sądze zebym mial zbyt wygorowane oczekiwania tym bardziej ze wstawiajac tu foty czekam na slowa krytyki a nie uznania i zachwalania... Śmiem twierdzić że minie jeszcze wiele wiele miesięcy zanim wstawie tu jakies foto z myslą o pozytywnych slowach
dzis poznym wieczorem poszedlem do parku robic foty i mam problem z ostrością sam nie moge recznie zlapac bo ciemno a automat lapie lapie lapie i puszcza jakaś rada ??
trebor napisał(a):
Fotografia to malowanie światłem a skoro nie masz światła to tak jak byś miał pędzel i płótno ale nie miał farb.
sam nie moge recznie zlapac bo ciemno a automat lapie lapie lapie i puszcza jakaś rada ??
Kolejna bardzo cenna rada za którą serdecznie dziękuje
trebor napisał(a):
/.../ Fotografia to malowanie światłem a skoro nie masz światła to tak jak byś miał pędzel i płótno ale nie miał farb.
hovany napisał(a):
A spróbuj coś namalować w ciemności
Bambi napisał(a):
Na pierścieniu obiektywu czy tak jak w Twoim przypadku w okienku, które masz w obudowie swojego 18-55 jest skala. Ustaw na tej skali odległość i wykonaj zdjęcie.