Podziel się wrażeniami!
W moim temacie będę prezentować różnorodne jako że jestem początkującym fotografem i nie mam żadnej ulubionej dziedziny (chociaż architektura jest moją najmniej ulubioną)
Kolejna "miękka" wrzuta
Niniel napisał(a):
Kolejna "miękka" wrzuta
Ale daleko mój temat zawędrował .
Jeszcze troche zdjęć roślinności. Mam nadzieje, że na kolejną wrzutę starczy mi cierpliwości aby zapolować na kilka robaczków
Pierwsze dwa robione Industarem 50mm + pierścienie
32 - najlepsze z wrzutki
33 - jak dla mnie za dużo przepałów i w takiej formie nie przemawia do mnie zbytnio
34 - nie wiem
shprot dzięki za opinie.
Tym razem prezentuje trochę owadów
I kolejne:
23 - szkoda....wielka szkoda, że jest w cieniu, a tuż za nią wielka jasna plama
24 - szkoda, że taka malutka(z większą ogniskową lub z bliższej odległości byłoby lepiej), no i kontrast jakiś taki "low"
25 - uwagę odwraca ładobęk z lewej, kolorki jakieś takie mdłe, a jedyne formaty/proporcje kadru jakie przyjmuję to 2:3, 1:1 oraz 16:9......nie lubię jakichś takich dziwnych cięć
26 - ot kropeczki...widziałem lepsze
27 - nie wiem czemu, ale nie ruszyło mną
28 - wg mnie ciut za ciemno i ciut za ciepły WB....przydałby się kwadrat, bo za brakuje proporcji wolnej przestrzeni (góra vs dół)
29 - 32 - ciemnawo i modele mi się nie podobają
33 - jak dla mnie zbyt pojechana obróbka
34 - troszkę za duża głębia, gdyby była mniejsza i na pierwszych z lewej listkach to kto wie...
35 - lubię ważki, ale coś nie tak z obróbką - nie podoba mi się
36 - na minus lampa, obcięte łapki i obróbka
37 - ciekawie skadrowane, ale znowu obróbka i zbyt nachalne użycie lampy na minus
38 - (co to jest?!)
39 - za ciemno
40 - trochę mi się kadrowanie nie podoba.....myślę, że w pionie byłoby lepsze. A i perspektywa jakaś taka zbyt "ludzka". Może gdyby aparat był niżej ?
Jeśli chodzi o lampe. Nie mam innej tylko wbudowaną, a jak robiłam te zdjęcia to nie pomyślałam o wykorzystaniu jakiegoś dyfuzora. Poprawię się następnym razem:)
kris napisał(a):
38 - (co to jest?!)
kris napisał(a):
40 - trochę mi się kadrowanie nie podoba.....myślę, że w pionie byłoby lepsze. A i perspektywa jakaś taka zbyt "ludzka". Może gdyby aparat był niżej ?
Na zakończenie sezonu takie coś się udało pstryknąć (ciekawe czy przyciągnie większą uwage ... )
Przyciągnie.
Nie lubię pająków.
Ale to zdjęcie - tak