Podziel się wrażeniami!
W moim temacie będę prezentować różnorodne jako że jestem początkującym fotografem i nie mam żadnej ulubionej dziedziny (chociaż architektura jest moją najmniej ulubioną)
Nad zdjęciem wiele czasu nie spędziłam. Po prostu bawiłam się suwakami i takie coś wyszło, wiedziałam że wygląda troche dziwnie, tak więc poczekałam troche, bo myślałam że przestanie mi się podobać (wtedy bym nie wstawiła). No ale nie przestało. Mi się właśnie tutaj podoba kolorostyka, taki nierealny bajkowy klimat, coś jakby ze snu. No ale jak już pisałam wcześniej, mam dziwny gust 😛
cdn napisał(a):
A pokaż może więcej tego dziwnego gustu. Chętnie zobaczę.
A mi się tez kolorystyka widzi, ma w sobie coś unikatowego, choć może jest zbyt dużo jasnego na tym foto, no i sam kadr mało ciekawy. Ale kolorki mi się widzą
Niniel napisał(a):
Z ciekowści, bo się podoba, czy z ciekawości jak jeszcze można zepsuć zdjęcie?
Takie mam tylko jedno, z innymi nie stosowałam już tej obróbki.
Witam Cię na forum
1 – ale zamarznięte , wolałbym skupić się tylko na tym kole , drabinka do cięcia
2 – dolna partia zdjęcia za ciemna i tak na marginesie co jest głównym motywem na zdjęciu
3 – zwykły pstryk i w dodatku coś nie teges z ostrością
4 – fajny widoczek , choć troszkę podciągnął bym kontrast
5 – taki sobie , nie powala
6 – „Efekt Dragana” widziałem Twoja wersja podoba mi się
7 – bez komentarza
8/9/10 – obejrzałem . znaczy otwarłem miniaturki bo byłem ciekaw co to i na tym się skończyło
11 – słowik ( może tak więcej dołu ? )
12 – ja to widzę tak – przypadkowy pstryk
13 – kolorystyka zupełnie na NIE aż oczy bolą
To tylko moje zdanie skromnego amatora fotografii i mam nadzieję , że się nie obrazisz
Pozdrawiam
Bartek
Bertone napisał(a):
To tylko moje zdanie skromnego amatora fotografii i mam nadzieję , że się nie obrazisz
W końcu trochę nowych zdjęć, a jako że poddałam się panującym tutaj trendom to będzie wiosennie
Niniel, kwiatek 14 i 15 podoba się - fajny minimalizm
17 jest zbyt rozmyty, miękki (jak na mój gust). Wprawdzie zdjęcie nie ketchup, nie musi być ostre, jak ktoś powiedział, ale tu mi troche brakuje ostrości.
16 - nie podoba mi się - za dużo jest w kadrze, niepotrzebne te niebieskawe listki po lewej, za dużo gałęzi od góry - odciąć i uporządkować lewą stronę, uciąć trochę góry i było, znóe moim zdaniem, dużo lepiej (Albo w kwadat - tylko górę przyciąć...).
Witaj Z zimowych podobają mi się 1,2,5
Wiosenne to jedynie plus za kadr i zgodnie z Tadeuszem, brak ostrości.
Nr.16- gdybyś zastosowała małą GO to by było Pozdro
Imho jednak te zdjęcia są aż nazbyt rozmyte, jedyne które nie jest, jest w chaosie, jak już Tadeusz wspomniał.
Najbardziej do gustu przypadłoby mi 17, ale z większą GO mimo wszystko...
Nowa porcja zdjęć wiosennych. Dalej bawię się moim pierwszym manualnym obiektywem, ale mam nadzieje, że tym razem lepiej poradzilam sobie z ostrością