Podziel się wrażeniami!
Witam
Odważyłem się wreszcie i zakładam swój album. Jako, że jestem totalnym amatorem proszę o wyrozumiałość ale też o szczerość. Jeśli chodzi o moje zainteresowania fotograficzne to najczęściej fotografuję rodzinkę, ale próbuję też się z "makro", uwielbiam też fotografować samoloty ale z miernym skutkiem.
Mam nadzieję iż znajdzie się ktoś cierpliwy i wytknie mi błędy aby następne fotki były lepsze.
Pozdrawiam Michał
Witaj.
Balanse bieli masz przeróżne.
Kadrowanie niezbyt Ci wychodzi.
Czemu przysłonę tak przymykasz? Gdybyś otworzył ją mógłbyś użyć mniejszego iso.
29 - różne cuda na buzi modelki warto występować psują strasznie zdjęcie
27 - bardzo mi się podoba, choć światło pada nie z tej strony z której powinno
Za to modelka
Tak w ogóle to ja się nie znam
Faktycznie nie za bardzo wyszły i chyba nie powinienem ich tu umieszczać (chyba że ze względu na modelkę)-na usprawiedliwienie powiem, że to było robione do ćwiczeń i ustawienia jak np 800 iso mieiśmy ustawić w aparacie, podobnie jak czas migawki - jeśli chodzi o balans to w ramach ćwiczeń ustawialiśmy różne aby zobaczyć jak fotka zmienia się przy ustawieniach - kadrowanie fakt nawet tłok nie jest usprawiedliwieniem.
Pozdrawiam
Faktycznie nie za bardzo wyszły i chyba nie powinienem ich tu umieszczać (chyba że ze względu na modelkę)
zdecydowanie dobra myśl...kris napisał(a):
kolejny powód, dla którego nie lubię szkoleń/warsztatów. TYLKO indywidualne sesje dają coś. Bo masowe szkolenia to reportaż, a nie sesja studyjna!
Lajam napisał(a):
Podobnie jest w przypadku indywidualnej sesji. Wyobraź sobie, że mieszkasz z rodzicami i współdzielisz z bratem pokój o powierzchni 10-12m kwadratowych. Gdzie niby miałbyś taką sesję przeprowadzić?
kris napisał(a):
Także, jak ktoś chce, to potrafi
Dięki za komentarze
Jeśli chodzi o moje zdanie o warsztatach - Nie mam ambicji zostać zawodowym fotografem więc indywidualne zajęcia ze względu na czas i koszty raczej odpadają. Dzięki warsztatom na jakich byłem poznałem troche bardziej działanie mojego aparatu co pozwoli mi na jego bardziej świadome używanie - jest to zdecydowanie łatwiejsze niż suche czytanie wiadomości z netu czy książek. Najlepsze jest oczywiście robienie wielu zdjęć i uczenie się na własnych błedach ale to niestety trwa, a takie warsztaty myślę pozwalają ten czas trochę skrócić.
Pozdrawiam i proszę o ocenę wcześniejszych zdjęć gdzie sam coś próbowałem zrobić bez wskazówek.