Podziel się wrażeniami!
Witajcie
Na początek to co mam najlepszego czyli Lajamka :smileyredface:
Sądzisz, że ludzie zachowywaliby się aż tak swobodnie, gdyby Lajam stał od nich oddalony o ~4 mety?
kuraq napisał(a):
Sądzisz, że ludzie zachowywaliby się aż tak swobodnie, gdyby Lajam stał od nich oddalony o ~4 mety?
photomusic napisał(a):
Często, kiedy oglądam prace amatorów, nazywane przez nich „reportażem”, przy na ogół zadowalającym ich stanie technicznym (znakomite autofocusy i lampy błyskowe robią swoje), irytuje mnie ich oddalenie od człowieka, zarówno w sensie dosłownym (nieśmiałe, oddalone kadrowanie) jak również w sensie braku intymności, kontaktu z fotografowanym.
Są to reprodukcje osób na zdjęciu, nie żaden reportaż.
Uczcie się fotografować ludzi z bliska. O ile motyw tej fotografii z Amsterdamu jest świetny, to obiektyw-fatalny. Gdyby zrobić tę fotografię nie 135,lecz choćby 35mm, było by dobrze.
Po pierwsze-gdzie napisałem, że to zdjęcie to reportaż?
Po drugie, –co wzbudza Twoje wątpliwości w „moich” radach?
Po trzecie-Nie widzisz różnicy w zdjęciu wykonanym szerokim i wąskim kątem?
Swoją drogą, to nie widzę u siebie danych exif (ban na IP)
photomusic napisał(a):
Po pierwsze-gdzie napisałem, że to zdjęcie to reportaż?
photomusic napisał(a):
Często, kiedy oglądam prace amatorów, nazywane przez nich „reportażem”, przy na ogół zadowalającym ich stanie technicznym (znakomite autofocusy i lampy błyskowe robią swoje), irytuje mnie ich oddalenie od człowieka, zarówno w sensie dosłownym (nieśmiałe, oddalone kadrowanie) jak również w sensie braku intymności, kontaktu z fotografowanym.
Uczcie się fotografować ludzi z bliska. O ile motyw tej fotografii z Amsterdamu jest świetny, to obiektyw-fatalny. Gdyby zrobić tę fotografię nie 135,lecz choćby 35mm, było by dobrze.
photomusic napisał(a):
Po drugie, –co wzbudza Twoje wątpliwości w „moich” radach?
photomusic napisał(a):
Po trzecie-Nie widzisz różnicy w zdjęciu wykonanym szerokim i wąskim kątem?
photomusic napisał(a):
Swoją drogą, to nie widzę u siebie danych exif (ban na IP)
Bardzo naturalne, fajnie skadrowane zdjęcie zimowej scenerii.Bardzo mi się podoba.
photomusic napisał(a):
Fajny te kadr. Lubię tak. Szkoda, że się gościu poruszył (głowa), ale całe szczęście, dziewczyna trzyma się ostro
Tommygun napisał(a):
BZDURA
Lajam napisał(a):
Dzięki niemu wygrałem Minoltę 5000!
kris napisał(a):
Fajny te kadr. Lubię tak. Szkoda, że się gościu poruszył (głowa), ale całe szczęście, dziewczyna trzyma się ostro
kris napisał(a):
nie karmcie trollololo http://klubkm.pl/forum/images/smilies/troll.gif
ale super emotikonka
Co do zdjęcia to bardzo mi się podoba ,osobiście nic bym nie zmieniała bo wyszło bardzo naturalnie
I OCZYWIŚCIE MOJE GRATULACJE