Podziel się wrażeniami!
Witam.
Będę tu wrzucał różne zdjęcia, róznych obiektów i osób.
Na wejście kilka zdjęć z moją najwierniejszą modelką.
181 na tak.
Inaczej świecone, inaczej kadrowane i od razu efekt jest dużo lepszy (w stosunku do zdjęcia komentowanego przeze mnie na KKM-ie - chyba 180a).
Faktycznie, trochę przeszkadza zbyt mocna czerwień szminki.
180a, w kolorze w BW wyglada jak ocalona ze Smoleńska , , podobają mi się twoje experymenty
180a - dzięki, o wiele lepiej; choć zdjęłabym troszkę kontrastu i saturacji (ta żółć daje po oczach ), może dodać lekką mgiełkę
dla mnie o wiele lepsza wersja to właśnie ten kolor!
ja dziwactwa lubię (mało nas
Lajam ma rację co do tych gałązek po lewej - jak da radę wystempluj (zwłaszcza te u góry)
181 - bardzo ładny portret, dziewczyna oryginalnej urody; o pomadce już się wypowiedziano a ja jeszcze bym ucięła z 1 cm góry bo teraz jest cięcie na granicy czapki: ni tak ni siak
ja osobiście tnę więcej albo zostawiam całą głowę w kadrze
spróbuj i zobaczysz czy ci się spodoba
pozdrawiam
181 - bardzo fajne .
180a - żółć, a nowy LR potrafi się tak ładnie z tym rozprawić .
Lajam napisał(a):
181 - dużo lepsze choć drażni przesadny kolor szminki i dość zastanawiające malowanie ust powyżej obszaru samych ust (szczególnie w kącikach wygląda to po prostu źle - jakby się pierwszy raz malowała).
masthere napisał(a):
180a - żółć, a nowy LR potrafi się tak ładnie z tym rozprawić .
Modelka na zdjęciu mi się podoba, pomysł też. Nie bardzo odpowiada mi obróbka i kadrowanie (kadrowałbym luźniej i zostawił więcej powietrza z prawej).
piotruso napisał(a):
Nie bardzo odpowiada mi obróbka i kadrowanie (kadrowałbym luźniej i zostawił więcej powietrza z prawej).
wydaje mi sie tło mimo że ładnie rozmyte to za pstrokate , Melliissa
kuraq napisał(a):
A co dokładniej?
Kadrowania mimo całej dla Ciebie sympatii nie zmienię
kuraq napisał(a):
Teraz czas na Melissę
Pomagała niezawodna Ola
Tak czysto subiektywnie- fajka bee
Ale ogólnie strasznie podoba mi się ta soczysta i kontrastowa obróbka obydwu fot !
A, na 184 pasek bluzeczki przy lewym barku wygląda dość nie fajnie, to szczegół, na który warto zwracać uwagę jeszcze na etapie produkcji