anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Galeria MarcinB24

marcinb24-----
Początkujący

Galeria MarcinB24

Witam,
chciałem się podzielić paroma pracami i usłyszeć opinie waszą jak widzicie to co ja widziałem swoim okiem :c20 .

(1) - wywoływana w Lightroomie z RAWa.
1.jpg

132 ODPOW. 132
marcinb24-----
Początkujący

Ok następne zdjęcia będe wrzucał zgodnie z wymiarowanie, proszę o więcej opini i uwag.

cataris
Początkujący

A mi się podoba nr 12 - takie niby nic a jednak ma coś w sobie.

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Mi do gustu przypadła jedynie 6 - a to dlatego że uwielbiam mosty podwieszane :nauseated_face:

marcinb24-----
Początkujący

O, ktoś wreszcie czegoś pozytywnego się dopatrzył, miło mi :c20

I kilka nowych:
18.JPG
19.JPG
20.JPG
21.JPG
22.jpg
23.jpg

.cezar.
Początkujący

Przepraszam, że tak "prosto z mostu" (nomen omen :nauseated_face: )ale seria z mostem jest nudna. Poza 6 nie pokazałeś nic ciekawego. Z ostatniej wrzutki 18 i 22, to chyba jakaś pomyłka jest...
pzdr

profile.country.pl_PL.title
BuBu__
Początkujący

no jakoś żadne ze zdjęć nie rzuciło mi się w oczy :c12

Michal.
Poszukiwacz

Też nie bardzo rozumiem ostatniej wrzutki
18 - kropelka, mimo wszystko trudny temat, kompletnie nieudany
19 - kadrowanie nie teges ;) zdecydowanie zbyt centralnie
20 - za dużo się dzieje, nie wiadomo co chciałeś pokazać, ulicę, budowle z lewej czy ten kościół w tle
21 - za ciasno skadrowane
22 - :c18 o co cho ?
23 - chyba jedyne o którym można powiedzieć że niesie ze sobą coś lepszego niż pozostałe, ale i tak uważam że stać Cię na więcej...
nie wrzucaj wszystkiego - większa selekcja się przyda, staraj się grupować zdjęcia tematycznie tak jak wcześniej, a nie serwować taki "misz masz"

nepray
Użytkownik

21 - za ciasno skadrowane
(...)
nie wrzucaj wszystkiego - większa selekcja się przyda, staraj się grupować zdjęcia tematycznie tak jak wcześniej, a nie serwować taki "misz masz"

co do 21 - albo za szeroko - albo w jedną, albo w drugą, ale nie po środku - na coś trzeba się zdecydować. Ja to widzę w detalu, lewa strona - sam "łuk" wody.

I stanąłbym dokładnie z drugiej strony fontanny - próbowałbym pod światło, ale ciasno :)

marcinb24-----
Początkujący

Przy kolejnych zdjęciach będe starał się pamiętać o waszych uwagach.
Dziwne że od 20 lat pstrykam a tak naprawde nie pstrykałem poprawnie, wcześniej na własny urzytek i pokazać znajomym to co pstryknąłem było ok, a tu sie okazuje że takie babole waliłem...
Dodam że pamiętam czasy Zenita i klisz analogowych... ale nie wiem czy mam się czym chwalić po tym co tu pokazałem. :c11
Dobra trzeba się brać za siebie jak trochę deszczowa pogoda minie...
Pozdrawiam.

nepray
Użytkownik

etamzarazbabole :)

Po prostu zdjęcia :) A w fotografii piękne jest to, że każdy widzi/czuje ją inaczej. A trzymający aparat są po prostu bardziej krytyczni niż pozostali :)

----edit----

Ok następne zdjęcia będe wrzucał zgodnie z wymiarowanie, proszę o więcej opini i uwag.

Ciągle są za duże - 800 (a nie 1200) po dłuższym boku nie wzięło się z sufitu - źle się ogląda zdjęcia, jak trzeba je przewijać...