Podziel się wrażeniami!
Witam,
chciałem się podzielić paroma pracami i usłyszeć opinie waszą jak widzicie to co ja widziałem swoim okiem .
(1) - wywoływana w Lightroomie z RAWa.
1.jpg
Ok następne zdjęcia będe wrzucał zgodnie z wymiarowanie, proszę o więcej opini i uwag.
A mi się podoba nr 12 - takie niby nic a jednak ma coś w sobie.
Mi do gustu przypadła jedynie 6 - a to dlatego że uwielbiam mosty podwieszane
O, ktoś wreszcie czegoś pozytywnego się dopatrzył, miło mi
I kilka nowych:
18.JPG
19.JPG
20.JPG
21.JPG
22.jpg
23.jpg
Przepraszam, że tak "prosto z mostu" (nomen omen )ale seria z mostem jest nudna. Poza 6 nie pokazałeś nic ciekawego. Z ostatniej wrzutki 18 i 22, to chyba jakaś pomyłka jest...
pzdr
no jakoś żadne ze zdjęć nie rzuciło mi się w oczy
Też nie bardzo rozumiem ostatniej wrzutki
18 - kropelka, mimo wszystko trudny temat, kompletnie nieudany
19 - kadrowanie nie teges zdecydowanie zbyt centralnie
20 - za dużo się dzieje, nie wiadomo co chciałeś pokazać, ulicę, budowle z lewej czy ten kościół w tle
21 - za ciasno skadrowane
22 - o co cho ?
23 - chyba jedyne o którym można powiedzieć że niesie ze sobą coś lepszego niż pozostałe, ale i tak uważam że stać Cię na więcej...
nie wrzucaj wszystkiego - większa selekcja się przyda, staraj się grupować zdjęcia tematycznie tak jak wcześniej, a nie serwować taki "misz masz"
21 - za ciasno skadrowane
(...)
nie wrzucaj wszystkiego - większa selekcja się przyda, staraj się grupować zdjęcia tematycznie tak jak wcześniej, a nie serwować taki "misz masz"
Przy kolejnych zdjęciach będe starał się pamiętać o waszych uwagach.
Dziwne że od 20 lat pstrykam a tak naprawde nie pstrykałem poprawnie, wcześniej na własny urzytek i pokazać znajomym to co pstryknąłem było ok, a tu sie okazuje że takie babole waliłem...
Dodam że pamiętam czasy Zenita i klisz analogowych... ale nie wiem czy mam się czym chwalić po tym co tu pokazałem.
Dobra trzeba się brać za siebie jak trochę deszczowa pogoda minie...
Pozdrawiam.
etamzarazbabole
Po prostu zdjęcia A w fotografii piękne jest to, że każdy widzi/czuje ją inaczej. A trzymający aparat są po prostu bardziej krytyczni niż pozostali
----edit----
Ok następne zdjęcia będe wrzucał zgodnie z wymiarowanie, proszę o więcej opini i uwag.