anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Galeria MarcinB24

marcinb24-----
Początkujący

Galeria MarcinB24

Witam,
chciałem się podzielić paroma pracami i usłyszeć opinie waszą jak widzicie to co ja widziałem swoim okiem :c20 .

(1) - wywoływana w Lightroomie z RAWa.
1.jpg

132 ODPOW. 132
marcinb24-----
Początkujący
Didakas
Początkujący

153 i 155 z ostatniej wrzutki najbardziej mi się podobają

marcinb24-----
Początkujący

Dawno nie robiłem wrzutek, ale taka mała, po roku chyba trzoszkę podszlifowałem podejście do przedstawiania świata w kadrze...

Oto Drift w Płocku:
167.jpg
168.jpg

marcinb24-----
Początkujący

...i tory do lasu ;)

175.jpg

profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

Ostatnie fotki prze fajowe zdjęcia :thumbsup:

marcinb24-----
Początkujący
profile.country.pl_PL.title
Seba_PL
Początkujący

marcinb24 napisał(a):

Oto Drift w Płocku:

:c4

Nareszcie prędkość, smar, pisk opon i zapach paliwa ! Dobre, ciekawe i oryginalne foty. Aczkolwiek moim zdaniem tego typu obiekty na zdjęciach lepiej prezentują się z mniejszą przysłoną - tło straciłoby wówczas na treści (na zdjęciu 167 osoba fotografująca za bandą w żółtej kamizelce używa wyświetlacza do fotografowania sportu motorowego ? :c7 ).

Napisy reklamowe na autach ostre, bieżniki na oponach obu aut oraz alufelgi są lekko, aczkolwiek przyjemnie, nieostre i świetnie ukazują ruch/prędkość aut w czasie driftu. Poprawnie dobrany czas otwarcia migawki.

Dobre światło i miejscówka (bardzo ważny 'parametr' w fotografii sportowej).

BTW1: Zdjęcie 167 bez płotu w prawym dolnym rogu byłoby lepsze. Przyznam, że tego typu sporty są przyjemne do fotografowania, ale nieprzyjemne do kadrowania, prawda ? Bandy zabezpieczające, ogrodzenia i wszelkiego typu ograniczenia prawne i organizacyjne utrudniają wykonanie idealnego zdjęcia.

Marcin, jaki obiektyw był w użyciu ?