annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

op hol geslagen camera type DSC RX10M4

OPGELOST
profile.country.NL.title
MirjamvdHR
Ontdekker

op hol geslagen camera type DSC RX10M4

Hallo ik heb sinds een maand of 7 een camera van Sony gekocht, de DSC RX10M4. Een prachtige camera, waar ik erg mee in mijn nopjes ben. Maar sinds een kleine 2 weken is de camera in de war. Als ik hem aan doe, gaat de lens naar buiten - en weer naar binnen - en weer naar buiten - en weer naar binnen. Dat gaat eindeloos door. Het scherm blijft zwart en wordt soms grijs en dan weer zwart. De afdrukknop doet dan ook niets en is geblokkeerd.

Het enigste wat dan helpt is dat ik de batterij eruit haal. Dan houdt de camera op. Als ik dan de batterij er weer in doe, gaat hij weer door met naar binnen en naar buiten gaan. Eindeloos. Waar om weet ik niet. Ik heb de camera al een aantal keer gereset nadat ik de batterij eruit had gehaald minimaal een half uur. De eerste keer was ik blij, want hij deed weer normaal en ik kon weer fotograferen. Maar hij doet het toch iedere keer weer op nieuw. Herkennen mensen dit probleem? wat is de oorzaak? Is het een software of een hardware probleem? Ik hoop dat iemand me een goed advies kan geven.

Groet

Mirjam van der Heijden

1 GEACCEPTEERDE OPLOSSING

Geaccepteerde oplossingen
Anonymous
Niet van toepassing

Als iemand contact op wil nemen met de technische ondersteuning dan is de contactpagina hier te vinden. Zij maken geen deel uit van deze Community. 

Bekijk de oplossing in de community in het oorspronkelijke bericht

8 ANTWOORDEN 8
profile.country.NL.title
Instaphoto
Expert

Oeiii dat is wel heel erg vervelend. Heb je de camera nieuw gekocht? Als deze 7 maanden oud is heb je vast nog garantie? 

 

Je hebt al fabriek reset gedaan en deze heeft niet mogen baten enige wat mij nog te binnen schiet is een power reset. (durf alleen niet met zekerheid te zeggen of dit gaat werken)

"Power Reset"

* Verwijder de batterij uit de camera, Zet de camera aan voor 30 seconden.

* Zet de camera weer uit en doe dan de batterij er weer in.

* Zet de camera weer aan.

De camera zal als goed is op starten met het Setup menu. Lukt het de eerste keer niet probeer het dan nog aantal keer.  

 

Het is lastig om op afstand op basis van jou omschrijving een analyse te doen wat het probleem veroorzaakt. Mijn advies zou dan ook zijn neem contact op met de winkel waar je de camera hebt aangeschaft. (vanuit gaande dat er nog garantie op zit) 

 

 

------------------------------------------------------------
Your camera is just a tool: You are the secret sauce! 😉 Mijn plekje op het Web
profile.country.NL.title
usblack
Lid

Indien nog garantie niet lang over nadenken, opsturen naar Tech Repair of via de fotovakhandel waar je hem gekocht hebt. Het enigste goede wat je in deze situatie kunt doen.

profile.country.NL.title
EMCsony
Lid

En tot nu toe blijft het bij de Sony Supportafdelingen oorverdovend stil? Geen reactie of adviezen in deze onwaarschijnlijke camerastoring. Garantie en/of reparatie via de winkel sowieso op te vragen.

profile.country.NL.title
usblack
Lid

Verwacht je iets van de Sony Supportafdelingen dan, ik had ook problemen met de lens van deze camera en ook geen reactie van de Supportafdeling. 

profile.country.NL.title
EMCsony
Lid

Supportafdelingen van Sony zouden op basis van steekwoorden best kunnen meekijken en desgevraagd adviezen en tips kunnen geven. Per slot van rekening maken zij ook deel uit van deze community. Ik zal dit nog eens bij de algemene discussie aan de orde stellen. Want in principe zijn er wel FAQ's beschikbaar op hun ondersteuningssites, maar het is niet geheel duidelijk waar je dan met dit soort vragen terecht kan. 

Anonymous
Niet van toepassing

Als iemand contact op wil nemen met de technische ondersteuning dan is de contactpagina hier te vinden. Zij maken geen deel uit van deze Community. 

profile.country.NL.title
MirjamvdHR
Ontdekker

Hoi, ik heb de camera van de week weg gebracht naar de winkel. Hij wordt gerepareerd. Ik hoop dat het goed af loopt. als ik hem terug heb, laat ik het je weten wat er gedaan is

groet en bedankt voor je advies

Mirjam

profile.country.BE.title
Narcis_21
Ontdekker

Beste, Ik heb exact hetzelfde probleem met mijn DSC RX 10M4. Kan ik van jou vernemen wat het probleem juist was en hoe het is opgelost? Met dank bij voorbaat.