annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Video in super slowmotion

profile.country.BE.title
Andyr74
Nieuw

Video in super slowmotion

Ik heb een Sony Ax700 camcorder.
Sedert kort ben ik aan het proberen om wat actie van RC auto's in slowmotion te filmen. Gezien de snelheid van de bewegende auto zijn bij normaal filmen de details (drift en beweging van de auto) niet zichtbaar.

Eerder had ik dat wel gedaan met een actioncam aan 120fps maar deze keer wilde ik het aan 500 of 1000 fps "superslowmotion". Voor deze opnames moeten alle instellingen op manueel staan.
Op internet had ik reeds wat tip gevonden: oa.
- Iris zo klein mogelijk (om de mindere lichtinval van de grote fps/shutterspeed te compenseren) totdat het beeld even helder is als in normale stand.
- shutterspeed minimeel het dubbele van de framerate
- focus manueel in te stellen
Het opname formaat is 1080/50p 50Mbps (1080/25p is dacht ik ook mogelijk).

Enkele voorbeelden:
fragment 1
[video:youtube]https://youtu.be/-Z8q9AERPSI[/video]

fragment 2
[video:youtube]https://youtu.be/ukPeU9KohV0[/video]

fragment 3
[video:youtube]https://youtu.be/THwa_mIrzJI[/video]

Het eerste fragment is 500fps. Shutterspeed weet ik niet meer of dit 1000 was. Dit was de eerste poging en de scherstelling is hier nog niet OK.
Het derde fragment is 1000fps met shutterspeed 2500 (2000 kon ik niet selecteren). Het tweede fragment is ook 1000fps met shutterspeed ik dacht ook 2500. Schetstelling is hier beter dan het eerste fragment.

Bijkomende moeilijkheid is dat het voorwerp (de auto) niet groot (50cm bij framgent 1 en +-1m bij fragment 2 en 3) is en vrij snel beweegt en niet altijd op dezelfde afstand tot de camera beweegt.

Wat ik nu wel nog merk is dat er nog "strepen" te zien zijn in beeld: horizontale lijnen worden "getrapt" getoond. Nu weet ik niet of dit eigen is aan slowmotion beelden of als dit ergens aan een instelling zou liggen (opnameformaat, shutterspeed vs fps,...).

Heeft iemand tips voor dergelijke opnamen. (oa om die "strepen" niet of minder te hebben)

2 ANTWOORDEN 2
profile.country.NL.title
Bibi_Sony
Community Team

Goedemiddag,

 

Welkom op het Sony forum! Wellicht kunnen de experts op dit platform je wat handige tips geven. Mocht je er dan nog niet uitkomen, dan zal ik het tevens intern even voor je navragen!

 

Met vriendelijke groet,

Bibi

profile.country.BE.title
Andyr74
Nieuw

Ik had de vraag reeds aan enkele mensen met meer camera-ervaring gesteld. Helaas hadden ze niet de ervaring met "superslowmotion" om enige tips te geven. Ze hadden dan ook geen oplossing voor de "getrapte" lijnen.

Vandaar dat ik hier ben geland. Hopelijk hier iemand met de juiste ervaring.