anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Sony KDL-65W855C - 3D z pendriva

ROZWIĄZANE
AssasinM
Nowicjusz

Sony Sony KDL-65W855C - 3D z pendriva

Witam, posiadam już jakiś czas wyżej wymieniony model telewizora, wszystko w nim pięknie śmiga z wyjątkiem owej funkcji 3D.

Dzisiaj zakupiłem sobie okulary 3D, zgrałem na pendriva film w formacie ".mkv" w technologii (under over), podłączyłem pendriva pod tv, telewizor odczytał go bezproblemowo, odtworzył film bez żadnych zacięć czy to w dźwięku czy to w obrazie. Z menu telewizora włączyłem funkcję 3D, tryb zmieniłem na "nad i pod", przekonwertował obraz co było widać gołym okiem, bo początkowo widać było dwa obrazy jeden pod drugim, a po włączeniu funkcji 3D oraz "nad i pod" zmienił się w jeden obraz. Założyłem okulary i okazuje się, że nie 3d nie działa.

Pomyślałem, że to wina filmu, wszedłem więc na youtuba wbudowanego w tv wyszukałem filmy w różnych konfiguracjach SBS, under over ale efekt 3d był praktycznie zerowy, a obraz rozmazany. Przez chwile pomyślałem, że efekt dawany przez okulary taki właśnie ma być ale potem uruchomiłem Gears of War 3(ma wsparcie dla 3d) na xbox360 i efekt  był ku mojemu zdziwieniu oszałamiający, tak samo gdy odtworzyłem na xboxie ten sam film, który wcześniej próbowalem otworzyć z pendriva, również efekt super z tym, że xbox nie daje rady i bardzo się tnie podczas odtwarzania (dodatkowy player na xboxie, bo systemowy nie odtwarzał tego typu pliku). 

Zatem moje pytanie do tego długiego wywodu brzmi: Jak uzyskać taki efekt za pośrednictwem TV, bez zakupu dodatkowego odtwarza blu-ray? Da radę coś wymyślić? Czy u Was ten efekt 3d jest faktycznie widoczny, a obraz ostry czy jest jakiś znikomy efekt, którego nie da się zauważyć? Czytałem sporo na ten temat ale nigdzie nie znalazłem podobnego problmu do mojego. 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
loco65
Użytkownik

U mnie zdarza się podobny problem co 2-3 tygodnie. Niestety nie pomaga reset, a jedynie przywrócenie ustawień fabrycznych. Po nim nie ma problemu z poprawnym odtwarzaniem plików 3D z pendriva. Przynajmniej przez następne 2-3 tygodnie...

KDL-50W808C

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
loco65
Użytkownik

U mnie zdarza się podobny problem co 2-3 tygodnie. Niestety nie pomaga reset, a jedynie przywrócenie ustawień fabrycznych. Po nim nie ma problemu z poprawnym odtwarzaniem plików 3D z pendriva. Przynajmniej przez następne 2-3 tygodnie...

KDL-50W808C

profile.country.PL.title
firewalk
Użytkownik

nevermind

hancer3002
Użytkownik

Nie da sie, musisz urzyc Medis Server lub kupic jakis Media Box