annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

Samenwerking in de modewereld met Sony's Triporous-materiaal

profile.country.GB.title
_J.G.M_
Community Team

Samenwerking in de modewereld met Sony's Triporous-materiaal

We werken samen met modemerk A-POC ABLE ISSEY MIYAKE en gebruiken het Triporous-materiaal van Sony.


Wat is Triporous?


Triporous material.jpgTriporous wordt gemaakt van rijstvliezen, en achter dit concept schuilt een uitgebreid ontwerpverhaal.


Voor ontwerpers is het cruciaal om te bedenken hoe zij onderdeel kunnen zijn van de oplossingen voor wereldwijde problemen. In Japan wordt heel veel rijst gegeten. Rijst is een centraal onderdeel van het alledaagse leven, en een hernieuwbare, natuurlijke biomassabron. Ons Triporous-materiaal wordt gemaakt van rijstvliezen, een bijproduct waarmee nieuwe kleding wordt ontworpen.


De samenwerking


A-POC ABLE ISSEY MIYAKE werd gecreëerd om het merk A-POC te blijven ontwikkelen. A-POC werd opgericht in 1998 en is een acroniem voor 'A Piece Of Cloth'. Het concept is een nieuwe visie op de dynamiek tussen producent en consument, die de verbinding zichtbaar maakt van een lap stof die begint met een enkele draad, tot een kledingstuk dat uiteindelijk door iemand wordt gedragen.


Wij zien het bij Sony als ons doel om de wereld 'te vullen met emotie door de kracht van creativiteit en technologie'. Maar emotie creëren is geen eenrichtingsverkeer. Het gebeurt op het moment dat de kijkers of luisteraars een vonkje creativiteit voelen als reactie op wat wij hun bieden.


ISSEY MIYAKE INC. en Sony zetten zich beide enorm gedreven in om mensen aan te spreken, en wanneer er twee groepen zijn die met dezelfde insteek hun ontwerpen ontwikkelen, is een samenwerking een natuurlijk gevolg.


Het project TYPE-I


Voor ons recente project TYPE-I zijn drie producten uitgebracht: een jas, een broek en een poloshirt.


Triporous heeft het vermogen om water en lucht te zuiveren, en dankzij deze deodoriserende eigenschap van het materiaal is Triporous een fantastische stof. Maar het is geen kwestie van het simpelweg meeweven in een stof. Het materiaal moet sterk genoeg zijn om als garen gebruikt te kunnen worden, zonder concessies te doen aan de functionele prestaties, en het is alleen geschikt voor zwarte stof.


Voor het ontwerpteam betekende het uitsluitend zwarte kleurenpalet geen creatieve beperking, maar juist extra motivatie en vastberadenheid om de mogelijkheden van Triporous te laten zien.


De karakteristieke textuur van deze kledingstukken kan niet worden gecreëerd met conventionele verftechnieken. En misschien wel het belangrijkste: Triporous vervaagt niet na talloze wasbeurten, in tegenstelling tot andere zwarte stoffen.


En wat is de volgende stap?


Triporous zal hierna worden gebruikt voor het project TYPE-II van Tatsuo Miyajima.


Tatsuo Miyajima is een hedendaagse kunstenaar, en een van zijn favoriete media om mee te werken zijn digitale led-tellers. Voor het project TYPE-II ontwierp hij installaties die de tijd en het leven uitdrukken door het gebruik van ééncijferige getallen in blokvormige, digitale weergaven, en verwijzen naar de concepten 'Blijf veranderen', 'Verbonden met alles' en 'Altijd doorgaan'. De getallen 1 tot en met 9 zijn de belichaming van de tijd en het leven. Het getal 0 staat voor duisternis en het niets, en dient als een contrasterende achtergrond om de tijd en het leven in een duidelijkere, krachtigere focus te plaatsen. Triporous biedt ons het diepe, rijke zwart dat nodig is om dat contrast te creëren en de getallen te accentueren.


Partnerschappen zoals deze laten zien hoe ver kleding is ontwikkeld. Kleding is zoveel meer dan een beschermende laag die je over je lichaam draagt – het is een vorm van zelfexpressie. Onze ontwerpers hopen dat mensen echt een verbinding voelen met kleding die is gemaakt met Triporous, en dat ze met deze kleding de wereld willen laten zien wie ze zijn. Het fundament voor meer samenwerking op dit terrein is sterk.


Dit artikel is een aangepaste versie van een artikel op Sony.net. Je kunt het Engelstalige origineel hier lezen:
https://www.sony.com/en/SonyInfo/design/stories/perspectives12/ 

1 ANTWOORD 1
profile.country.NL.title
pa3eia
Expert

Triporous, bijdragen aan een schone aarde 

 


73's

 

I don't know everything, just trying to help you!!!
Thanks about the Kudos!!!